Интересни факти около създаването на световно известната марка Пиз Буин

Интересни факти за световно известната марка Пиз Буин

Няма как да не сте се сблъсквали с името Пиз Буин.

Особено ако сте от тези хора, които жадуват и искрено се наслаждават на слънчевите лъчи. Независимо дали на плажа или по време на поход в планината. А защо не на ски или сноуборд. Може и да сте от онези хора, които не обичат чак толкова много излагането на слънце, но искат да притежават перфектен бронзов тен. И чисто и просто да се перчат с него пред другите, наричани често от тях „албиноси“. Варианти всякакви. Но при всеки един от тях, няма как да не сте се сблъсквали със слънцезащитните продукти на Пиз Буин.

В момента няма да говорим дали те са качествени или не и няма да правим реклама. Те не се нуждаят от рекламиране. Доказали са се във времето и се счита, че са първите слънцезащитни продукти, създавани някога. И то първите водоустойчиви слънцезащитни продукти.
В случая ще Ви запознаем с някои интересни факти, около създаването на Пиз Буин.
Самата фирма, която произвежда продуктите Пиз Буин, е създадена през 50-те години на миналия век. Тя е швейцарска, но централата ѝ се намира на територията на Австрия. А името ѝ произлиза от връх Пиз Буин, който макар и не толкова висок за Алпите, в които се намира, е притегателна точка за много туристи. И за да не се чудите защо производителят е швейцарска фирма, а централата се намира в Австрия, ще споменем, че връх Пиз Буин е точно на границата между двете държави.

Продължават да се водят спорове дали Пиз Буин са първите слънцезащитни продукти,

но със сигурност човекът, който ги е изобретил е и първият, въвел понятието SPF. През 60-те години на миналия век. Това е Франц Грайтер, студент по химия, който изкачвайки връх Пиз Буин, получил наистина „зверско“ изгаряне от слънчевите лъчи. След упорит труд и с помощта на съпругата си, Марта, той изобретява така познатите ни днес кремове Пиз Буин. И понеже тогава ставало въпрос за слънчево изгаряне в планината, първият слънцезащитен продукт носил името Пиз Буин е „Крем Глетчер“.
В наши дни, а и след като компанията Пиз Буин има зад гърба си над 60-годишен опит, разнообразието от слънцезащитни кремове, лосиони, маски и т.н. е огромно. Така че никак няма да е трудно да изберете онзи продукт, който ще отговори на специфичните нужди на кожата Ви. Независимо дали се готвите за поход в планината, или планирате почивка на море.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *