Искам да отслабна …

Искам да отслабна

Какво бихте си помислили за подобно заглавие като Искам да отслабна … ? Че идва от устата на някое разплакано и хленчещо момиченце, което е израснало любимата си дантелена рокличка. Или идва откъм тропащо с крак ядосано момченце, което вече не може да влезне в любимата си пижама на Спайдърмен? Нищо подобно. Това Искам да отслабна .. не е свързано с деца и с рев, хленчене, и тропане с крак. То си е чист зов за помощ от страна на много жени и мъже. Да не пропускаме и тийнейджърите, които много често изглеждат по-пухкави и безформени от собствените си родители. Тъжно, но дори и те започват да се замислят за външния си вид.

Искам да отслабна …

Как може да се постигне това? Чрез ежедневни тренировки, плуване, тичане, фитнес? Придружени с трудни за спазване диети? Не можете да си представите да спазвате нито едно от двете. За спорт не разполагате с толкова време, а вече сте изпробвали безброй диети. Дори и да успеете да изпълните някоя докрай, ставате свидетели на известния йо-йо ефект. И то само няколко седмици след приключването им.
Има ли някаква светлина в тунела? Или трябва да се примирите с онова вече непознато същество, което наблюдавате всеки ден пред огледалото? И Вашето Искам да отслабна… ще си остане една несбъдната мечта.
Както добре знаем, някои мечти се сбъдват и то не само по Коледа. Необходимо Ви е само малко помощ и търпение.
Посъветвайте се с някой добър диетолог, който да прецени здравословното Ви състояние и да Ви изготви диета, предназначена само за Вас. Ако е добър специалист, той ще я изготви по начин, който да не предизвиква у Вас особени проблеми при спазването ѝ. Доколкото е възможно, ще се съобрази с това кои са любимите Ви храни и от кои можете да се лишите. Без йо-йо ефект.

Не се отчайвайте и ако нямате време за спорт. Достатъчно е да отделяте по 15- 20 мин на ден за физически упражнения, които можете да практикувате вкъщи. Подобно на физ зарядката от соц времената.
Да не забравяме и че на пазара вече се предлагат натурални хранителни добавки за отслабване, истинско чудо на природата. Те бързо ще Ви убедят, че всъщност отслабването не е чак толкова трудна работа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *