Как да избера цвят за косата си според тена на кожата?

Всяка една жена се е сблъсквала с проблема как да постигне най-добрата за нея прическа, съблюдавайки цвят, който да е подходящ за тена на кожата ѝ и поддържайки дължина на косата, която позволява реализирането на дадената прическа.

shutterstock_127736462

Лошият избор на цвят за косата може да изкриви чертите на лицето ви и да ги състари или помрачи. Когато избирате нов цвят за коса, не се водете по модните тенденции, по вкуса на вашите приятелки или по душевното ви състояние. Не трябва да забравяте, че модните тенденции се сменят на всеки шест месеца, а настроението – още по-бързо!

Важно е да се знае, че правилният подбор се основава на цвета на очите и лицето. Ако цветът на косата не е съобразен с тена на кожата, рискувате да добавите няколко години отгоре или да изглеждате уморена.

Цвят на косата за светла кожа

Има два варианта:

  1. Натурална блондинка с топъл и светъл нюанс – тези жени притежават естествено светла кожа и светла коса. Можете да оставите базовия си светъл цвят, но можете и да промените оттенъците му: меден, карамелен, златист. На такива дами подхождат и черен, кестеняв и риж цвят.
  2. Натурална блондинка със студен и светъл нюанс на косата и светла кожа – това са жените с естествено светла коса и прозрачно бяла кожа. При този тен на кожата е добре да изберете светли цветове и такива, от които лицето не се слива с косата. Препоръчително е да избягвате червен, черен или риж цвят, защото това са контрастни цветове, които няма да доведат до желания ефект.

Цвят на косата за розова кожа

Ако вие сте от жените, притежаващи светла кожа с розов оттенък и естествено тъмна коса, то вие сте щастливка! Подходящите за розова кожа цветове на косата са студените тонове на кестенявото и русото, също така подходящи са и платинените кичури.

Цвят на косата за смугла кожа

  1. Златист цвят на кожата – това са жените с тъмен цвят на кожата, която се характеризира с лек и топъл подтон. Тази кожа почернява бързо и красиво на слънце като получава невероятен златист загар. Подходящото съчетание на златистия оттенък е със средно рус, кестеняв, карамелен или шоколадов цвят.
  2. Маслинен цвят на кожата – този тип кожа е характерен за жените от Средиземноморието (италианките). Те са с тъмен оттенък на кожата и с тъмнокафяви или тъмноруси коси. Притежателките на този тип кожа е по-добре да не се боядисват, но ако решат, най-подходящи са оттенъците от кестеняво до черно.