Как да постигнете бърз растеж на косата

Когато споменаваме понятието бърз растеж на косата, е наистина важно да се знае, че става въпрос именно за растеж на косата, а не на космите по краката или ръцете Ви. Просто защото надали има жена, която да мечтае за космати крака или ръце. Камо ли да полага усилия в тази насока.
В случая говорим за онази мечтана дълга и гъста коса, която елегантно да пада по раменете ни. А защо да не се спуска и до талията или ханша ни?

Бърз растеж на косата обаче не се постига толкова лесно.

Особено ако не притежавате задължителните за целта генетични дадености. Да не забравяме и вредните фактори, които влияят на бързия растеж на косата- климатичните промени (слънце, вятър, вода и т.н.), ежедневният стрес, на който сме подложени, недоспиването, прекалената употреба на сешоар или преса за коса ( или другите аналогични фризьорски уреди) и не на последно място- козметиката за коса, която използваме.

С изключение на някои промени в живота си, които можете да направите с цел постигане на бърз растеж на косата, няма как да избягате от генетичните си дадености. Но и тук има възможности. Да, няма да постигнете дълга коса като на Рапунцел от приказките, но като се замислите и вероятността да срещнете принц е малка. Така че, спокойно.
Това, което можете да пробвате и което същевременно е много ефективно за постигане на бърз растеж на косата, е просто да ѝ помагате- и като козметика, и като хранителни добавки. И естествено, още от днес започвате да си спестявате всякакви термични намеси.

Ако искате поне да се доближите до мечтаната дълга и жизнена коса, не пестете средства за нея. Залагайте на качествените продукти, макар и да са малко по-скъпи. Избирайте онези шампоани, балсами, маски и бои за коси, които са на натурална основа. И то докато не попаднете на най-подходящия за Вашата коса продукт.

Пробвайте и различните хранителни добавки и витамини

, които се предлагат в търговската мрежа за бърз растеж на косата. Но отново само тези, които са изцяло или почти напълно еко продукт. Можете дори и сами да си приготвяте домашни маски за бърз растеж. Запознайте се с ценните качества на етеричните масла, на различните билки и продукти, които биха способствали по естествен начин постигането на бърз растеж на косата. Ако сте сторили всичко това, няма как да не постигнете поне наполовина желаните резултати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *