fbpx

Как да постигнете бърз растеж на косата

Когато споменаваме понятието бърз растеж на косата, е наистина важно да се знае, че става въпрос именно за растеж на косата, а не на космите по краката или ръцете Ви. Просто защото надали има жена, която да мечтае за космати крака или ръце. Камо ли да полага усилия в тази насока.
В случая говорим за онази мечтана дълга и гъста коса, която елегантно да пада по раменете ни. А защо да не се спуска и до талията или ханша ни?

Бърз растеж на косата обаче не се постига толкова лесно.

Особено ако не притежавате задължителните за целта генетични дадености. Да не забравяме и вредните фактори, които влияят на бързия растеж на косата- климатичните промени (слънце, вятър, вода и т.н.), ежедневният стрес, на който сме подложени, недоспиването, прекалената употреба на сешоар или преса за коса ( или другите аналогични фризьорски уреди) и не на последно място- козметиката за коса, която използваме.

С изключение на някои промени в живота си, които можете да направите с цел постигане на бърз растеж на косата, няма как да избягате от генетичните си дадености. Но и тук има възможности. Да, няма да постигнете дълга коса като на Рапунцел от приказките, но като се замислите и вероятността да срещнете принц е малка. Така че, спокойно.
Това, което можете да пробвате и което същевременно е много ефективно за постигане на бърз растеж на косата, е просто да ѝ помагате- и като козметика, и като хранителни добавки. И естествено, още от днес започвате да си спестявате всякакви термични намеси.

Ако искате поне да се доближите до мечтаната дълга и жизнена коса, не пестете средства за нея. Залагайте на качествените продукти, макар и да са малко по-скъпи. Избирайте онези шампоани, балсами, маски и бои за коси, които са на натурална основа. И то докато не попаднете на най-подходящия за Вашата коса продукт.

Пробвайте и различните хранителни добавки и витамини

, които се предлагат в търговската мрежа за бърз растеж на косата. Но отново само тези, които са изцяло или почти напълно еко продукт. Можете дори и сами да си приготвяте домашни маски за бърз растеж. Запознайте се с ценните качества на етеричните масла, на различните билки и продукти, които биха способствали по естествен начин постигането на бърз растеж на косата. Ако сте сторили всичко това, няма как да не постигнете поне наполовина желаните резултати.