Как да преборим стреса?

Стрес! Стрес! Стрес! Чувствате ли се подтиснати и изморени? Помогнете на организма си да преодолее стреса и безпокойството! В настоящата статия ще ви предоставим информация за признаците на стреса, както и съвети за превъзмогване на чувството на тревожност и усещането за умора, породени от постоянното напрежение в ежедневието ви.

shutterstock_353108900

Почти всяка ситуация, в която попадаме, е стрес за организма. Ответната му реакция е способността му за приспособяване към дадените условия. Така ние сме успели да се съхраним като вид в природата. В последно време, с напредване на технологиите, животът се забързва с високи темпове. Много често в рамките на един ден сте подложени на различни изпитания и въпреки че не усещате, стресът присъства в ежедневието ви.

Най-честите признаци на стреса са грешки на работното място; бърза умора; влошаване на паметта и концентрацията; усещане на постоянен външен натиск; проблеми с храносмилателната система; раздразнителност.

Ако проявявате някои от споменатите симптоми, не се безпокойте! Има начини за борба със стреса!

Най-напред трябва да се научите да се справяте с отрицателната енергия като не обръщате голямо внимание на негативизма около вас.

Доказано е също, че спортът е отличен антидепресант. Докато спортувате, в организма намалява производството на стрес хормони. Друг способ са медитацията и други техники за релаксация.

Употребата на алкохол и други опиати  значително изострят нервната система и чувствителността на организма. Те могат да попречат на борбата със стреса.

Приемането на създадената във френската лаборатория „Трите дъба“ хранителна антистрес добавка „Сафрамил“ има 100% клинично доказана ефективност в борбата със стреса.