fbpx

Как да преборим умората, приемайки екстракт от гуарана?

Били ли сте в ситуация, в която енергията ви свършва и умората взема превес? А знаете ли как бихте излезли победител от тази ситуация? Чували ли сте нещо за гуараната?

shutterstock_396014530

Умората е физиологично състояние на човешкия организъм, което се причинява от психическо или нервно пренатоварване, което от своя страна понижава енергията и работоспособността ви. Ако умората “завземе” вашето тяло, то това означава, че то се защитава от загуба на запасите от енергия и се предпазва от превъзбуждане.

Възникването на умората, пораженията, които причинява тя върху човешкия организъм и времето за възстановяване, зависят от много фактори. Най-често срещаните са възрастта, полът, физическото и психическото натоварване, здравословното състояние на всеки един от вас и др.

С всеки изминал ден все повече се разпространява идеята за природолечението. Добър съюзник в борбата срещу умората се явява гуараната. Гуараната е пълзящо зелено растение, което се среща най-често в Южна Америка.  Плодовете му са дребни и червени на цвят. Растението добива популярност именно заради тях, защото те са източник на много лесно усвоима енергия за човешкия организъм. Във всяко плодче на гуараната се съдържа кофеин, неколкократно по-силен от това на зрънце кафе, например. И това не е всичко! В червените топченца на растението се съдържат още и калций, аминокиселини, витамин В1, скорбяла, протеини, смола и растителни мазнини.

Приемането на гуарана под различни форми дава на човешкото тяло тонус и енергия, като в същото време не се напряга сърцето и няма познатото сърцебиене като при приема на кафе. Нещо повече! Гуараната действа положително и на кръвоносната система като спомага за правилната циркулация. Полезните вещества помагат на бъбреците, съдействат и за намаляване на менструални болки, както и за горенето на мазнини чрез стимулиране на липолизата.

Местното население на Бразилия е вкарало плодовете на растението в народната си медицина. Най-често го използват при бактериални инфекции, настинки и главоболие. Гуараната повишава концентрацията и успокоява мозъка. Също така от плода се извлича и кофеин, който поддържа човешкото тяло в бодро състояние като повдига тонуса му. По този начин умората е лесно преодолима, дори и при работа през тъмната част на денонощието!