Вечният въпрос, който вълнува женското съсловие: Как да премахнем целулита?

Какво представлява целулита?

Целулитът представлява онази досадна поява по женските бедра, ханш и корем, която често погрешно е наричана „козметичен дефект“. Че си е дефект, си е дефект и определено няма жена или нейният партньор, които да му се радват. Но не е просто козметичен. Лекарите-специалисти определят целулита като дистрофия на мастните тъкани, или казано още по-сложно, като гиноидна лидострофия. Вероятно това Ви звучи като някакво сериозно заболяване, но и Вие няма да сте съвсем прави. И за да не изпадаме в подробности е важно само да кажем, че независимо как е определян, целулитът е нежелан. И именно затова въпросът Как да премахнем целулита? си остава вечен за женското съсловие.


И така. Четейки този материал, Вие вероятно вече си мислите, че светът е на прага да открие или вече е сътворил някакъв чудодеен медикамент или процедура, с които само за няколко дни ще можете да се спасите от т. нар. „портокалова кожа“. Е да, ама не.
Добрата новина обаче е, че наистина има ефективни начини и методи, с които да кажете „Сбогом“ на целулита. Просто не очаквайте това да стане бързо.

В крайна сметка, как да премахнем целулита?

Ето как най-точно може да се отговори на вечния въпрос Как да премахнем целулита?: чрез храната, с физическо натоварване, специалните масажи и правилната козметика срещу целулит. И не на последно място хранителните добавки.

По отношение на храната, веднага можете да се поинтересувате кои храни трябва да избягвате и съответно на кои да наблягате. И това важи не само за онези, които считат, че са с наднормено тегло. Защото от целулит страдат и много жени, на които буквално им се броят ребрата.
За спорта и връзката му с целулита също има много информация, а масажи срещу целулит предлага почти всеки масажен салон.
Това, което трябва да знаете за козметиката срещу целулит и за хранителните добавки със същата цел, е че е добре те да са на натурална основа. Особено хранителните добавки, защото другите чисто и просто могат да навредят на здравето Ви.