Как да се отървем от стриите на гърдите?

Стриите са едно от онези неща, които трудно се махат. Още повече се притесняват от тях жени, които ги имат на чувствителни места като гърдите. Премахването им не е невъзможно – ето няколко идеи от нас, които могат да помогнат във вашия случай.

shutterstock_275197208

Алое вера

Алоето е ефективно при изключително много кожни проблеми. Неговите лекуващи и успокояващи свойства могат да се използват за премахване на стриите. Препоръчваме Ви да намажете кожата с гел от алое вера и да го оставите за 15 минути, като след това просто го отмиете с топла вода. Също така може към гела да добавите и съдържанието на капсули витамин А и Е.

Яйчни белтъци

Яйцата са изключително богат източник на протеин, който може да помогне при премахване на стриите. Ето как се прилагат:

  1.       Разбийте белтъците на две яйца с вилица. Почистете с вода повлияната област от кожата и наложете дебел слой от белтъците с четка за грим
  2.       Оставете белтъците да изсъхнат напълно и отмийте със студена вода
  3.       Намажете кожата със зехтин, за да я поддържате хидратирана
  4.       Повтаряйте процеса ежедневно поне в продължение на две седмици

Лимонов сок

Лимоновият сок е естествено киселинен, което помага за намаляване на стриите. Приложението му е просто: с кръгови движения нежно масажирайте и втрийте лимоновия сок върху засегнатата кожа. Позволете на кожата да поеме сока, като го оставите поне за 10 минути, след което измийте мястото с топла вода.

Сок от картофи

Картофеният сок съдържа витамини и минерали, които помагат за растежа и възстановяването на кожните клетки.

  1.       Разрежете един картоф на две половини
  2.       Вземете едната половина като бавно и нежно търкате стриите с нея и се уверите, че нишестето от картофите остава на засегнатите места
  3.       Оставете сока да изсъхне за няколко минути, след което го отмийте с топла вода

Какаово масло

Какаовото масло е изключително добър естествен овлажнител. Можете да го нанасяте два до три пъти дневно, но бихме Ви препоръчали гела Push Up, който съдържа масла от какао и ший, както и много други съставки, полезни за кожата Ви и стриите.