Как екстрактът от зелен чай помага за редуцирането на телесната маса

 

Няма да е прекалено, ако кажем, че зеленият чай е една от най-здравословните билки на света, защото съдържа множество антиоксиданти и субстанции, полезни за организма. В днешно време поради редица фактори здравословното ни състояние бива разклатено постоянно. Един от най-разпространените здравословни проблеми е наднорменото тегло и затлъстяването. Според много научни изследвания зеленият чай е доказан съюзник в свалянето на килограмите по естествен начин.

shutterstock_272297264

Съставките

Зеленият чай не е просто чаша ароматна гореща вода. Напротив, биоактивните вещества от чаените листа се разтварят във водата и тя се превръща в здравословна и полезна напитка. Кофеинът е основна съставка, въпреки че в една доза чай има много по-малко количество кофеин, отколкото в чаша кафе. Дозата е достатъчна, за да действа енергизиращо и ободряващо на тялото. Друг съществен елемент от зеления чай са антиоксидантите, познати като катехини (флавоноиди). От тях най-значима роля за стимулиране на метаболизма играе EGCG (Епигалокатехин Галат).

Как действа?

Преди обаче да помогне за изгарянето на мазнините, екстрактът от зеления чай разгражда мазните образувания в клетките. Така те попадат в кръвоносния поток и се изхвърлят от организма под формата на изразходвана енергия. Ефектът от въздействието на билката е още по-голям в комбинация със серия упражнения. Съчетаването на редовна тренировка и консумация на зелен чай редуцира телесната маса в дългосрочен план.

 

Зеленият чай действа стимулиращо за намаляването на апетита и изгарянето на мазнини дори при неактивно физическо натоварване. Като цяло нашето тяло е устроено да използва отделената енергия 24 часа в денонощието, дори когато се намираме в пълен покой. Така автоматично приемът на калории се намалява, а натрупаните такива биват употребени по-бързо.

Липофедрин

Искате да свалите няколко излишни килограма или просто да поддържате формата си, като добавите зеления чай към вашия хранителен режим? Решението е липоредукторът Липофендрин. Напълно натурален продукт за отслабване, съставен от екстракт от зелен чай, флавоноиди, Л-карнитин и други естествени ускорители на метаболизма.