fbpx

Как могат мъжете да подобрят плодовитостта си?

Модерният живот пречи на плодовитостта на мъжете по безброй начини. Твърде високата консумация на въглехидрати и несъзнателният прием на женски хормони показва, че съвремието ни е минно поле за сперматозоидите. Въпреки това има начин да се избегнат повечето от заплахите. Ето няколко съвета от нас как да го направите.

shutterstock_255846949

Хранете се добре

Няма функция на тялото, която да не се влияе отрицателно от лошата ни диета. Плодовитостта също страда. Можем да Ви препоръчаме обичайните неща – избягвайте преработени храни, яжте повече плодове и зеленчуци, грижете се да получавате всички необходими макро и микронутриенти.

Има и няколко съвета, които са по-специфични за по-добрата сперматогенеза, а не за цялостното здраве – например да избягвате соята, тъй като съдържа много фитоестрогени (растителни женски хормони), както и кравето мляко, тъй като често кравите се тъпчат с хормони, за да произвеждат повече мляко.

Увеличете мъжките си хормони

Логично, процесът на сперматогенезата е свързан с мъжките хормони и в частност с тестостерона. Увеличаването му води до производство на повече сперматозоиди.

Най-важното нещо, за да си осигурите много тестостерон, е сънят. Производството на хормона е най-интензивно през фазата на бързото движение на очите, когато  сънувате. Заради това се препоръчва да спите възможно най-много и да избягвате неща, които могат да навредят на съня, като например кафето вечер.

Друго важно нещо са физическите упражнения. Редовното задействане на големи мускулни групи със значителни натоварвания води до увеличаване на тестостерона. Препоръчваме Ви да правите системно упражнения с тежести, които задействат много мускули.

 

Дръжте телефона далеч

Електромагнитните вълни, които излъчват мобилните ни телефони, представляват риск за производството на сперматозоиди. Мястото, където обикновено повечето от нас ги държим – в джоба на панталоните – е много лошо, защото кара тестисите да поемат огромно количество от вълните.

Приемайте добавка за плодовитост

Здравословното хранене може да бъде съпътствано и от хранителна добавка, която да се грижи за нещата, които сме пропуснали. Важно е да избирате внимателно, тъй като има много добавки, които вместо да помогнат, могат да Ви навредят. Ние Ви препоръчваме VirilMax – изцяло естествена и безопасна добавка, която увеличава броя на сперматозоидите. Поръчайте VirilMax сега!

Заключение

Поддържането на добро производство на сперматозоиди е важно за всеки мъж. Въпреки трудностите, разумното и насочено действие може значително да помогне.