Как седенето в офиса влияе върху кръвообръщението?

Какво е Гуарана? А витамин C? Какви са лечебните им свойства? Как да ги приложите?

Гуарана (Paullinia cupana, Sapindaceae) e вечно зелено пълзящо растение, което се вие по дърветата в амазонската джунгла в Южна Америка. Зоната му на растеж се простира най-вече на териториите на Бразилия. Растението се отличава с огромните си листа и красивите си цветни букети.

shutterstock_419791768

Големият интерес към растението се дължи на малките му червени плодове с размер на кафени зърна. Всяко плодче съдържа в себе си семе, което учудващо прилича на око, преди да се обели напълно, след което наподобява лешник. Всяко семе има в състава си до пет пъти повече кофеин в сравнение с кафено зърно със същия размер.

Но какви всъщност са ползите от това малко зрънце?

  • Доказан тонизиращ ефект над тялото и ума
  • Подобрява менталните функции
  • Подтиска чувството на умора
  • Стимулира липолизата (разграждането на мазнини)
  • Увеличава обема на кръвоносните съдовe
  • Релаксира гладките мускули на бронхите в белия дроб

Витамин C и знаем ли достатъчно за него?

Витамин С или т.нар. аскорбинова киселина изпълнява множество важни функции в човешкия организъм. Той увеличава значително усвояването на желязо (Fe), участва в образуването на костите, зъбите и тъканите. Значителна роля има при заздравяването на рани, поддържа еластичността на кожата, подобрява устойчивостта към инфекции, помага при високо кръвно налягане, атеросклероза и рак.

Много важно е да се знае, че този витамин не може да се образува в човешкото тяло, поради което е нужно да бъде внасян чрез храната или на таблетки.

Изключително важна част е за хората, които спортуват независимо дали е за качване на мускулна маса или сваляне на килограми. Той поддържа съединителната тъкан на костите в добро състояние. Без витамин С е невъзможен синтезът на колаген, който е основен протеин за изграждането на съединителната тъкан. Приемът на нужните дози от витамин С спомага за по-бързото заздравяване на рани по кожата и за поддържането й в добро състояние.

Хранителният режим на програма 804® е балансиран, лесен и приятен. 804 Старт Програма за отслабване Ви предлага точно тези съставки и много повече, което ще помогне за регулирането на загубата на форма и напрежението, което обикновено се изпитва при загуба на тегло. Формулата STARTER притежава не само отслабващи свойства, но също така стимулира вашата жизненост  през деня и подпомага почивката ви през нощта.