Как стресът влияе върху сексуалния живот на мъжете?

Можете ли да си спомните кога за последен път правихте секс? Как ви се стори? А какво бихте променили? Знаете ли, че една от причините за намаляването на мъжкото либидо се дължи на стреса?

shutterstock_334226789

Забързаното ежедневие, несполуките в живота, финансови и други проблеми действат негативно върху психиката на мъжете. Всичко това се отразява и върху интимния им живот и когато и там нещата не се получават те навлизат в омагьосан кръг, откъдето трудно излизат. Най-честите проблеми са тези с ерекцията, намаляване на желанието за полов контакт, липса на комуникация с половинката, откъдето идва и неувереността в леглото. Тогава негативизмът се наслагва и в повечето случаи мъжът посяга към алкохола, мислейки че това е решението за този проблем.

Доказано е обаче, че редовният секс им помага да се борят адекватно със стреса. По време на полов контакт в организма на мъжете се отделя допамин (вещество, преборващо стреса) и ендорфин (наречен още и „хормон на щастието“). Тези и други комплексно отделени вещества по време на секс намалят високите нива на кортизол, които са основен причинител на стрес в организма.

Доказано влияние в борбата срещу стреса има ВИРИЛМАКС (Viril Max) Стимулиращ комплекс. Хранителната добавка със своите природни  активни съставки Шафран, Муира пуама, Женшен, Гуарана, Бабини зъби, Люта подправка и Черен пипер в съвкупност с олигоелементи, витамини и минерали подпомагат нормалната функция на организма по поддържането на нормална ерекция и сексуално желание. Също така ВИРИЛМАКС увеличава сперматогенезата и броя на сперматозоидите.