Какво е мигрена с аура и мигрена без аура?

Какво е мигрена с аура и мигрена без аура? | BioLifeCosmetics

За да сме събудили интерес у Вас с подобно заглавие, то вероятно често страдате от мигрена. Стига да не сте от онези любознателни читатели, които искат да са информирани по всички въпроси. Искрено се надяваме да сте от втората група хора. Но без значение към кои се причислявате, тук ще отделим специално внимание на това как протича един мигренозен пристъп с или без аура.

От мигрена страдат много хора по света, като жените са засегнати близо 3 пъти по-често. Важно е да правите разлика между обикновено главоболие и мигренозен пристъп. Повечето специалисти приемат, че за да Ви бъде поставена диагноза мигрена, трябва да сте имали поне 5 мигренозни пристъпи без аура и 2 със.

Е, добре. Каква е тази аура в случая с мигрената?

С цел спестяване на неясна научна терминология, ще кажем, че аурата при мигренозните пристъпи е вид неврологична проява. Отделна от силното главоболие, което усещате по време на пристъпа. Може да се изразява в проблеми с подвижността, изтръпване на крайниците. Също и като усещане за мравучкане, нарушени говорни и зрителни функции. Така протича една мигрена с аура, като споменатите бонуси към нетърпимото главоболие често изчезват след по-малко от час.
По време на мигренозен пристъп се изписват силни аналгетици, без които рядко болките в главата успяват да се притъпят. Но все повече започва да се налага мнението, че ако редовно приемате някои хранителни добавки срещу мигрена, нейните пристъпи започват постепенно да намаляват.

Става въпрос за безобидни натурални хранителни добавки, а не химически медикаменти.
Така например е установено, че по време на мигренозен пристъп нивата на серотонин (Хормонът на щастието) са доста колебливи. За да се постараете да избегнете поредния такъв пристъп, можете просто да започнете да приемате хранителни добавки. Те  повишават нивата на серотонин в тялото Ви. Като например такива, които са на базата на шафран. За него е доказано, че повишава серотонина и съответно оказва влияние при главоболие и дори е ефикасен при борбата с мигренозните пристъпи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *