Какво можете да предприемете при болки в кръста?

Болките в кръста са често срещано явление. Не си мислете, че трябва да сте на завидна възраст, за да Ви сполетят. Всъщност все по-често млади хора започват да се оплакват от болки в кръста. При някои те може да са следствие от прекалено заседнал или пък прекалено активен живот. За уточним какво се има предвид. Кръст може да Ви заболи ако сте по цял ден в седнало положение пред компютъра. Дори ако лежите на неудобен матрак. Не упражнявате никаква активност, но същевременно натоварвате кръста си. Или пък обратното, водите супер здравословен живот и спортувате. Чудесно, но именно прекомерното физическо натоварване може да е причина за появата на болки в кръста. Да не говорим и за възможни травми по време на тренировка.

Добре. Стигнахте вероятно до извода, че от болки в кръста може да страдате дори и без да сте застигнати от някакво сериозно заболяване. Като дископатия, дискова херния и т. н. Това може и всяка жена да Ви го каже, защото повечето жени изпитват подобни болки по време на ежемесечния си цикъл.

Как да разпознаете дали определени болки в кръста са сериозни и дали трябва да предприемете нещо по въпроса?

Най-общо казано не би трябвало да имате здравословен проблем ако болките отшумяват за няколко дни. Дори и да са остри.
Ако усещате обаче постоянно напрежение и дискомфорт в областта на кръста, който продължава месеци, незабавно се обърнете към лекар. Той ще прецени здравословното Ви състояние и ще Ви назначи съответното лечение. Като според индивидуалния случай приема на медикаменти може да е съпроводен и с нанасяне на лекарствени препарати под формата на мазила. Рехабилитация, физиотерапия и назначаване на лечебни масажи също са възможни.

И все пак, може да сте от онези късметлии, които не страдат от сериозен проблем. В такъв случай не е необходимо да висите на дългите опашки пред лекарските кабинети. Пробвайте как биха Ви подействали мазилата и пластирите, които са направени на билкова основа. Като Остеофитум, който се предлага и под формата на гел, и под формата на пластири. Облекчава дълготрайно болката в кръста. И е напълно възможно именно той да се окаже Вашето спасение.