fbpx

Какво трябва да знаем преди да се боядисаме

Боядисването на косата крие много подводни камъни, особено ако е в домашни условия. Затова преди да предприемете тази важна крачка – обърнете внимание на нашия списък. Забравете за митовете, свързани със смяната на цвета у дома. На вашето внимание предлагаме експертни съвети, споделени от професионалисти, за да бъде вашият цвят бляскав и наситен.

shutterstock_65344495

Използвайте естествения си цвят на косата като компас

Естественият цвят е идеален ориентир към какъв нов нюанс или цвят да се насочите. Например, на хора с по-топли тонове, биха им отивали повече видове цветове за разлика от тези с по-тъмни. Консултирайте се с вашия стилист кой цвят е подходящ за вас.

Бъдете реалисти

Драстичната смяна на цвета от черно към русо няма как да се случи от раз, нека бъдем реалисти. И Рим не е бил завладян за ден. Мислете реално и мъдро, не причинявайте подобен стрес на косата си.

Перука – защо не?

Искате ли да обърнете рязко посоката, а не просто да смекчите прическата си с няколко тона? Защо не тествате различни перуки в желания от вас цвят? По този начин ще може да придобиете представа как ще изглеждате и тогава ще имате възможност да вземете своето окончателно решение.

Точен нюанс

От опит, може би, знаете, че избраният от вас цвят не става същия като на опаковката. Та, затова вземете два или три нюанса по-светла боя, за да постигнете заветния цвят. А след това полагайте специални грижи, ако искате да останете по-дълго с бляскав и наситен цвят.

Мръсната коса

Вярвате или не, най-добрият момент за боядисване е, когато косата е мръсна. Нямаме предвид мръска като след кални борби. Просто натуралните масла, отделяни от скалпа, предпазват кожата от раздразнения.

Открийте вашата боя за коса

Спрете се на продукт за боядисване, който гарантира наситен дълготраен цвят и в същото време е максимално щадящ косата и здравето ви, като безамонячната боя  – Color&Soin. Богатата гама от разнообразни цветове от марката може да намерите в нашия онлайн магазин.