Каталог боя за коса- защо цветовете боя често се различават

Каталог боя за коса- защо цветовете боя често се различават

Защо цветовете боя често се различават от снимките на опаковките с боя?
При положение, че сте от жените или мъжете, които боядисват косата си често, сигурно обичате да сменяте и често цветовете боя. Просто така, за разнообразие. И също така често Ви се случва в ръцете Ви да попадне каталог боя за коса.

Дотук ясно. Много лесно ще се снабдите с каталог боя за коса.

Но как да разберете дали това, което е показано като цвят в каталога отговаря на реалността. Т.е. дали ако си харесате определен цвят боя за коса, то наистина ще получите като краен резултат това, което сте искали.

Вероятно сте забелязали, че на картинката на опаковката с боя за коса виждате нещо различно от това, което е в каталога. Но същевременно номерата на боята съвпадат. Какво да правите? Държите да придобиете цвета от опаковката, но на каталога е показано нещо съвсем друго. Къде е проблемът? Във Вас ли? В производителите на желаната боя за коса? Попаднали сте на некачествен каталог боя за коса? Или некачествена снимка на опаковката боя?

Наистина дилемата е сложна и объркана. Но винаги има изход от ситуацията. На първо място е много важно да гледате каталога с цветовете на добро осветление. Независимо дали той е със снимки, или с изложени кичури боядисана коса. Осветлението задължително трябва да е добро. Може под самата боя да видите, че пише светло русо. А на оскъдно осветление да Ви се вижда доста тъмно като цвят.
Не забравяйте да вземете предвид и това с какъв цвят на косата сте в момента. Той трябва да е близък до желания. Няма как от абаносово черен да преминете директно към светло рус. Дори и чрез най-компетентно подадената информация от каталога. И най-качествената боя за коса на света.

Също така няма как да очаквате да изглеждате като красавицата със светло русата коса, показана на опаковката. Не че нямате нейните физически данни. Отново опира до осветлението. До фотографа- професионалист и до професионалните гримьори. Ще се възхитите от блясъка и здравината на косата ѝ. Но същевременно е напълно възможно да се разочаровате ако я видите на живо. А тя да се възхити от Вашия нов цвят, и то вдъхновен от каталог боя за коса. Не от нейната снимка на опаковката с боя.