Жена с кестенява накъдрена коса

Избор на кестенява боя за коса

Над 60 % от жените в Европа боядисват косата си. И около 10 % от мъжете. Поради което най-търсените продукти в козметичния бранш са именно боите за коса. Особено кестенявата боя за коса. Всички нюанси на кестенявото. Което поражда въпроса има ли хубава боя за коса – кестенява?

Тъй като това е статия за блог, изобщо няма да се занимаваме да Ви рекламираме каквото и да е. Качествените продукти не се нуждаят от пробутване под формата на реклама по всички информационни канали. Те сами говорят за себе си. Ще оставим настрана марки и имена.

Ще Ви покажем само как да изберете хубава кестенява боя за коса.

Най-хубавата боя за коса е онази, която не съдържа амоняк. Категорично. Тя не уврежда косъма, а се грижи за неговата здравина. Имайте предвид обаче, че има бои за коси, на които пише, че са безамонячни, но всъщност съдържат амоняк. Да, по-малко количество от агресивните бои за коса. Но като компонент фигурира. Винаги четете и най-дребният шрифт на опаковките на боите или на упътването за използването им.

Какво още трябва да знаем, когато търсим хубава боя за коса- кестенява? Можете да постигнете желаният цвят кестеняво само, ако той е с максимум 3 нюанса по-различен от сегашния Ви цвят. За предпочитане е да става въпрос за 1 или 2 нюанса. Качествените безамонячни бои за коса съдържат ясни указания кой цвят е подходящ за Вас и кой не. Може да се наложи да променяте постепенно цвета си. С няколко боядисвания. Но със сигурност е за предпочитане търпение, отколкото обезцветяване на косата.

Повечето производители на бои, които създават безамонячна кестенява боя за коса, се стремят тя да е изцяло на натурална основа. Всички т. нар. боядисващи вещества да са растителни. В природата има много такива. Например лайката, за която се знае, че поддържа естествено русият или боядисаната в рус цвят коса. А за кестеняв цвят често се използват орехови черупки.