fbpx
Коя е най-добрата безамонячна боя за коса? Био Лайф Козметикс

Коя е най-добрата безамонячна боя за коса?

Ако сте от онези жени, които са се насочили към безамонячната боя за коса, определено може да се каже, че сте постъпили разумно. Боята, която не съдържа амоняк не вреди на здравината на косъма Ви. Тя го подхранва.

Но измежду всички бои, които не съдържат амоняк, коя е най-добрата безамонячна боя за коса?

Ето с какво е добре да сте запознати:

  1. Предполага се, че сте се насочили към желаната безамонячна боя за коса. Но има една съставка, известна като МЕА, която често се използва в производството на безамонячни бои за коса. Един вид заместител на амоняка. Ако тя превишава допустимите стойности за съдържание на боя за коса, то може да е толкова вредна, колкото и боята без амоняк.
  2. Благоприятната боя за коса без амоняк трябва да постига до 100 % покривност на косата. Не си мислете етстествено, че можете да промените коренно цвета на косата си. Няма как от черна или червена коса да преминете с едно боядисване към рус цвят. Което важи и за боите със съдържание на амоняк. Обезцветяването е задължително.
  3. За разлика от агресивните бои, които съдържат амоняк, безамонячните бои обгръщат косъма подобно на милувка. Не действат агресивно върху вътрешността на косъма като боите, съдържащи амоняк.
  4. Винаги е за препоръчване да използвате безамонячна боя за коса, особено през лятото. Солената вода на морето и слънчевите лъчи влияят негативно върху човешкия косъм. Да не говорим, ако е косата е боядисана с боя, съдържаща амоняк. От една страна тя понася вредното влияние на климатичните условия, а от друга, Вие я третирате с агресивни козметични продукти. Няма как косата Ви да изглежда добре лятно време, освен ако не я боядисвате с безамонячна боя за коса.
  5. Най-добрата боя за коса трябва наистина да не съдържа никакъв амоняк. Четете внимателно и най-дребният шрифт на опаковката на боята. Защото някои бои съдържат 1% или 2% амоняк, но се водят безамонячни.
  6. Качественната боя за коса без наличието на амонячни съединения може да бъде използвана както от бременни жени, така и от такива, които се подлагат на химиотерапия.