Коя е най-щадящата боя за руса коса?

Някога замисляли ли сте защо много жени продължават да си купуват боя за руса коса? Независимо че този цвят е сравнително труден за поддържане, особено ако под него се крият тъмни коси.
Според голяма част от мъжката аудитория, жените с руса коса са особено атрактивни. Те изглеждат по-сексапилни, винаги са на мода и винаги успяват да привличат чуждите погледи. Някои мъже дори ги смятат за по-лесно достъпни, което работи в тяхна полза. Става въпрос в полза на мъжете.

И макар отвсякъде да се чуват вицове за блондинките,

боята за руса коса продължава да е сред най-търсените цветове

. Същевременно русото, когато не е естествен цвят, а е придобит чрез боя за руса коса, много бързо губи блясъка си. Косата започва да изглежда изтощена и изсъхнала, често с цъфтящи краища. Това не е никак изненадващо, защото този цвят е както труден за постигане, така и труден за поддържане.

Логично е, че в боята за руса коса се вкарват прекалено много химии и че няма как изведнъж от чернокоса или червенокоса да станете блондинка. Това е и причината повечето бои за руса коса да съдържат огромно количество амоняк, парабени и резорцин. Все агресивни „химии“, които освен всичко други са и доказани алергени.
Но да предположим, че по някакъв начин все пак сте постигнали заветната цел и сте се сдобили с разкошна руса коса. Може би чрез безброй посещения при фризьора или пък чрез упорито нанасяне на кислородна вода. Важното е- руса сте! Но за да опазите този цвят, вероятно ще трябва да използвате избраната от Вас марка боя за руса коса на всеки 2 седмици. Което неминуемо ще доведе до изтощаване на косъма.

Ето защо тук се връщаме на въпроса дали има изобщо щадяща боя за руса коса и коя е тя? Добрата новина е, че вече се предлагат напълно безвредни бои за коси от всякакъв цвят и гама. Има дори и боя за руса коса. И то без амоняк, без парабени и без резорцин. Изцяло на натурална основа. Какво по-хубаво от това. Хем ще можете да поддържате дълготраен рус цвят, хем няма да увреждате косата си. И спокойно ще можете да се смеете на вицовете за блондинките, защото ще знаете, че сте над тяхното ниво. А благодарение на даровете на природата сте успели поне донякъде да надхитрите и самата природа.