Красива коса

Всички знаят, че косата е един от основните носители на жизненост и красота. Стремежът към постигане на по-здрава и блестяща коса понякога обаче може да има обратен ефект.  Пазарът предлага най-различни козметични продукти за коса и често не жалим средства, когато става дума за красива коса. Колкото по-натурални продукти използваме, толкова е по-добре за нас, защото природата ни е предоставила всичко нужно без да прилагаме излишна химия.

витамини за коса

Билки за коса

Ако искате да се погрижите за косата си със силата на билките, трябва да знаете кои са най-полезни за нея. Разнообразието от билки дава възможност за лечение на най-различни кожни проблеми, както и за поддържане на жизнена и блестяща коса.

Коприва

Отдавна е признат положителният ефект, който копривата оказва върху косата. Тя заздравява косъма като увеличава кръвообращението и притока на кръв към скалпа, което от своя страна подобрява растежа на косата и я прави по-гъста.  С коприва лесно можете да подхраните косъма с минерали и да преборите пърхота.

Лавандула

Ароматната и успокояваща билка спира косопада и предотвратява повторната му поява. Благодарение на полезните съставки в лавандуловото масло билката насърчава растежа на косата, а антисептичното й действие помага при възпаление на скалпа и хидратира кожата.

Розмарин

Розмаринът е една от билките, която запазва цвета за по-дълго и забавя процеса на посивяване. Билката се препоръчва обикновено на хора, чиято коса има тенденция към бързо омазняване. Тайната се състои в това, че тази уникална билка не почиства само скалпа, а и космения фоликул.

Витамини за коса

Липсата на витамини и неправилното хранене могат да са пагубни за вашата коса. Ето защо, тя се нуждае от непрестанни грижи, за да запази своята красота и здрав вид. Всичко това бихте могли да постигнете, използвайки естествените източници на красота – това са най-вече витамините. Някои от най-полезните за целта са тези от група B, както и A, C и E. Те са важни за растежа на кожата, възстановяване структурата на косъма и укрепване на корените на косата.

Заключение

Здравата коса е от първостепенно значение за самочувствието на всяка жена. Затова е необходимо да се грижим редовно за нейните блясък и здравина. Ние Ви препоръчваме продуктите на Color&Soin като такива с напълно естествени съставки, които ще поддържат косата Ви здрава и красива.