Може ли цветната боя за коса да Ви предпази от появата на въшки?

При какви ситуации се среща проблема с появата на въшки

Ако не сте родител или пък децата Ви вече са прекалено големи тийнейджъри, които вероятно Ви създават куп проблеми и грижи, надали сте се сблъскали с проблема с появата на въшки. Но Вашият късмет съвсем не означава, че този проблем не съществува.
Мнозина от горепосочените късметлии смятат, че следенето за въшки и гниди по главата на детето, или дори по собствената Ви коса, е отживелица. Но фактите сочат нещо съвсем друго.
През последните няколко години, макар и да считаме, че живеем в много по-цивилизовани времена, напастта от въшки е реалност. И то не какви да са въшки, а истински мутанти. Такива, които не умират от първото напръскване на скалпа с предназначения за целта препарат. Такива, които се срещат навсякъде по яслите, детските градини и училищата. И най-вече такива, които можете съвсем спокойно и Вие да „наследите“ от децата си.

Но да се върнем към въпроса. Ако си боядисвате редовно косата, дали можете да се предпазите от появата на въшки? Защото това е масово разпространеното мнение. И за Ваше съжаление, отговорът е категорично НЕ!
Съвременната цветна боя за коса не съдържа онези драстични химикали, които някога са влизали в състава ѝ. А да не говорим, че дори и за тях няма категорично доказателство, че предпазват от появата на въшки.
Съвременната боя за коса, особено тази, която е без амоняк или е от типа на т. нар. био боя за коса, не просто ще промени цвета на косата Ви, но ще се грижи и за укрепване на косъма Ви. Естествено, говорим за качествените продукти, които отново „естествено“ са и доста по-скъпи.

Така нашумялата напоследък био боя за коса категорично не съдържа амоняк. И е направена изцяло от натурални пигменти. Дори и характерните за боите за коси парабени липсват в състава ѝ. Тя ще промените изцяло визията Ви и същевременно ще се наслаждавате на силна, здрава и бляскава коса.

А ако искате да се предпазите от въшки или вече сте усетили тяхното дразнещо присъствие, просто се разходете до най-близката аптека и си закупете предназначеният за тази цел продукт. Цветната боя за коса се грижи единствено за красотата Ви.