fbpx

Основи на отслабването

Наднорменото тегло е широко разпространен проблем по целия свят. Нашата страна не остава незасегната от това и резултите са видими – редица статистики показват, че  все по-голяма част от населението страда от затлъстяване. Налице са редица фактори като стрес, заседнал начин на живот и липса на време, които влияят на хората и водят до подобни притеснителни данни. Въпреки това отслабващи хора има. Пътят, по който те са избрали да поемат, не е никак лесен и именно това поражда един от често срещаните въпроси – как да отслабна? Отговорът е съвкупност от няколко елемента, които трябва да се вземат предвид, за да се постигне желаният ефект.

Как да започна да отслабвам?

Физическа активност

Както отбелязахме, един от факторите, който води до натрупването на излишни килограми, е заседналият начин на живот. Причината за това е основната функция на мускулите в тялото – да подпомагат определени движения. При липса на достатъчна активност, те ще започнат да атрофират т.е. мускулната тъкан ще се унищожи частично или напълно. Ако се стигне до подобно състояние, елементарни движения като качване по стълбите или кратката разходка до магазина ще изразходват доста голяма част от енергията Ви. В резултат на това ще се чувствате изморени и без никакво желание за каквато и да е физическа активност.

Получава се един затворен цикъл от неспособност за движение поради умора и умора поради неспособност за движение. За щастие решението е във вашите ръце, тъй като зависи само и единствено от Вас колко време ще прекарате в тази неприятна ситуация.

Храна

Храната, която приема организмът, е друг важен елемент, на който трябва да обърнете внимание при отслабване. Тялото се нуждае от определено количество макронутриенти (белтъчини, въглехидрати и мазнини), витамини и фибри, за да функционира правилно. При недостиг на тези вещества се натрупват излишни мазнини и токсини, които водят не само до наднормено тегло, но и до редица други здравословни проблеми.

Количеството на макронутриентите е нещо, на което трябва да обърнете внимание. В зависимост от начина на отслабване, който сте избрали, организмът Ви има по-голяма нужда от определени вещества. Белтъчините например спомагат за изграждането на мускулите, докато въглехидратите са източник на енергия. Необходимата информация за витамините и фибрите в една храна е по-трудна за намиране, но отделеното време си струва усилията поради големият ефект, който оказват върху организма.

804 Старт програма

Ако нямате яснота как да започнете своето отслабване или не знаете кои храни са добри за вашето здраве и кои – не, Ви препоръчваме 804 Старт програма. Един отличен метод за свалянето на излишните килограми, съдържащ подробно описание на начина на хранене. Повече информация за продукта може да намерите тук.