Отново болки в краката …

Не се ли възхищавате на онези старчета, които вече са достигнали завидна възраст, а продължават да водят активен живот? Нямаме предвид, че прекаляват с любовните игри, макар и това да е възможно. Но ги виждаме как бягат в парка, карат колело, практикуват здравословни разходки в планината. И от време на време се записват на някоя екскурзия, за която Вие само можете и да си мечтаете. Сигурно дори възхищението Ви от техния начин на живот понякога преминава в раздразнение или в откровена завист. Едно на ръка, че Вие не разполагате с толкова свободно време. Чувствате се изморени и напрегнати. Редовно изпитвате болки в краката или в кръста. Изобщо не Ви е до джогинг. Дори и разходките не Ви изглеждат особено привлекателна алтернатива. Най-вече заради болките в краката.

Добре. Как се стига до изпитването на болки в краката?

Причините могат да бъдат най-разнообразни. Прекалено заседналия начин на живот или прекомерната физическа активност. От болки в краката можете да страдате както ако седите по цял ден на стол в офиса си, така и ако работите в строителството. Наднорменото тегло, носенето на неудобни обувки, особено на токчета, също могат да доведат до болки в краката. Да не забравяме и спорта. Изключително полезен и здравословен е, но и той крие своите рискове. Като например травми.

Как можете да се избавите от болките в краката? На първо място се замислете какво може да е довело до тях. Дали са резултат от прекалено активен или прекалено пасивен начин на живот. Променете го, доколкото това Ви е възможно. Ако сте с наднормено тегло, променете незабавно хранителния си режим. При положение, че обувките Ви убиват, незабавното ги заменете с други.

Всичко казано дотук би трябвало да е напълно достатъчно, за да се отървете от болките. Стига да не страдате от някакъв сериозен здравословен проблем. Като дискова херния, дископатия, артрит, ревматизъм, остеопороза и т. н. В тези случаи консултацията с лекар-специалист е задължителна. А във всички останали, можете да си помогнете с иновативните билкови продукти, предназначени за намаляване на болките в краката. Това са натурални продукти, които можете да използвате колкото пъти желаете. И не забравяйте, че най-добрите от тях е добре да съдържат арника, една от най-добрите болкоуспокояващи билки.