Отслабване с билки

билки за отслабване

В днешно време има няколко възможни начина за отслабване като се избира подходящ метод индивидуално за всеки човек. За едни хора свалянето на излишните килограми се получава чрез тренировки и балансиран хранителен режим, други предпочитат диети, трети пък използват хранителни добавки. Съществува още една група от хора, които предпочитат билките като средство за отслабване. Натуралните продукти могат да допринесат за премахването на килограми и тонизиране на тялото. Нека разгледаме някои билки за отслабване.

билки за отслабване

Зелен овес

Зеленият овес е билка, която пречиства токсините в организма. Именно това е една от основните причини за наднорменото тегло и нуждата от отслабване. Растението има силно антиоксидиращо действие, намалява апетита и влияе положително на работата на черния дроб.

Джинджифил

Джинджифилът е познат сред хората като билка, която подобрява храносмилателната функция, но той им носи и други ползи. Неговите термогенни свойства повишават температурата на тялото като изгарят мазнини. Освен това консумацията на джинджифил има засищащи свойства, което прави билката подходяща за хора, подложени на диета.

Дамиана

Дамиана е дива билка, характерна за Мексико и Централна Америка. Използва се за различни проблеми, включително и за сваляне на излишните килограми. Причината за това е, че билката подобрява чревния тракт, поддържа го чист и стимулира изхвърлянето на вода от тялото. Изследванията показват, че в комбинация с други билки, дамиана забавя изпразването на стомаха, осигурявайки чувство на ситост за по-дълго време.

Градинска мента

Друга билка, която спомага за отслабване, е градинската мента. Нейното влияние върху храносмилателната система, подобно на предходните билки, се изразява в потискане на апетита. То, от своя страна, води до прием на по-малко калории, което се вписва и в отслабването чрез тренировка, и в това чрез диети.

Още едно от предимствата на градинската мента е, че неподправеният чай от тази билка съдържа 0 калории. Консумирането на безкалорийната напитка преди хранене намалява количеството на порциите, които са нужни, за да се заситите.

САТИЕТЕ

Един различен метод е използването на хранителна добавка, която подпомага производството на серотонин, хормона на щастието, в организма. Голямото количество от този хормон води до познатото вече чувство за ситост и по-малки порции. Ако сте избрали този метод като част от вашето отслабване, ние бихме Ви препоръчали Сатиете. Тази хранителна добавка съдържа екстракт от шафранов минзухар, който намалява стреса и повишава количеството на серотонин в тялото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *