Отслабване с шафран

Всеки, който се е занимавал по-задълбочено с готвене, е запознат с шафрана – често използвана подправка в кухнята. В тази съставка, както и в повечето естествени такива, могат да се открият решения на различни здравословни проблеми. Един от положителните ефекти, които подправката оказва върху организма, е подпомагането на отслабването. Нека разгледаме по-подробно връзката между шафрана и премахването на излишните мазнини.

хапчета за отслабване

Как помага шафранът?

Емоционалното хранене е сериозен фактор в натрупването на килограми за много хора. Процесът се задейства от хормони и химикали в мозъка. Принудителното хранене, породено от изпитан глад, се случва при 30% от жените с наднормено тегло, а за двата пола дори се надвишава това число. Чисто и просто организмът желае въглехидрати. Причината за това желание е, че когато приемем въглехидрат, се активират определени химикали в мозъка. Те отключват чувството на приятност и доволност и ни правят щастливи. Шафранът стимулира същото чувство, което изпитва емоционално хранещият се, когато приема въглехидрати. Той придава усещане за ситост, без да се приемат калории и напълно премахва желанието за ядене.

Резултатите, които подправката показва в тестовете, са категорични – приемащите шафран хапват спонтанно с 55% по-малко, желанието им за ядене между храненията намалява с до 84%, а желанието за прием на въглехидрати  се понижава с 80%.

Какви са предимствата му?

Екстрактът от шафран е изцяло естествена добавка, която се прави от шафрановия минзухар (Crocus sativus). Близалцата на растението, които са и женските му полови органи, се изсушават и се използват като подправка. Шафранът се употребява и за облекчаване на редица заболявания като астма, кашлица, проблеми със съня, газове и депресия. Намира приложение и като афродизиак.

Заключение

Шафранът е подправка, оказваща положителен ефект върху процеса на отслабване. Той премахва чувството на глад и намалява емоционалното желание за хранене. Именно затова той е и основната съставка в хранителната добавка SATIETE за поддържане на добра форма. Ние гарантираме за качеството на тези хапчета за отслабване, които намаляват желанието за хапване на нещо сладко и приема на храна между основните хранения.