Отслабване с упражнения

В предишните две статии разгледахме начините за отслабване чрез здравословно хранене и чрез билки. Сега ще обърнем внимание и на упражненията, които могат да повишат ефективността на този процес. Все пак, една от основните причини за наднорменото тегло е липсата на физическа активност. Едно от решенията е редовна тренировка, която да тонизира организма и да изгори калории. Нека разгледаме някои от най-ефикасните упражнения, които ще Ви помогнат да влезете във форма.

упражнения за отслабване

Бягане

Бягането е комплексно упражнение за отслабване, което натоварва почти всички мускули на тялото. При тичане, организмът изгаря около 600 калории на час, подсилва и заздравява костите и съединителната тъкан. Интензивните тренировки, при които се редуват бързо бягане с бавно, са изключително ефективни в свалянето на килограми, тъй като горят много калории за малко време. Освен това подобряват метаболизма по време на почивка, за да намалят мазнините и покачват мускулната маса.

Макар и бягането да е едно от най-ефикасните упражнения за отслабване, свалянето на килограми се случва за по-дълъг период от време. На организма му е нужно време за адаптация към подобен вид тренировкa, както и добре подбрана храна. Поради натовареността на упражнението трябва правилно да зареждаме своя организъм преди да го подложим на подобен стрес.

Плуване

Плуването е един от най-добре оформящите тялото спортове. То води до интензивно горене на калории и подобрява сърдечно-съдовата система, особено при по-възрастни хора. Тъй като за плуване са необходими много от мускулите в тялото, сърцето и белите дробове работят максимално, за да осигурят кислород до всеки един от тях. Подобни тренировки, натоварващи тези два органа, са познати и като кардио. Именно това натоварване подобрява сърдечната функция и предотвратява появата на бъдещи проблеми. Колкото по-често тренирате организма, толкова по-бавно ще се изморявате, а това ще понижи кръвното налягане. Редовното плуване подобрява цялостното здраве и намалява риска от появата на диабет и удар.

Скачане на въже

Изненадващо или не, скачането на въже е друго ефективно за отслабване упражнение. Популярната детска игра е страхотно средство за премахване на ненужните килограми, което натоварва ръцете, краката и корема и подсилва костите и ставите. Калориите, изгорени за час скачане на въже, са около 800. Сложността на упражнението подобрява координацията, ловкостта и издръжливостта.

804 Старт програма

Всеки метод за отслабване, включващ някакъв вид тренировка в себе си, трябва да съдържа и подходящ хранителен режим. Балансираният хранителен режим е изключително важен, тъй като от него зависи в даден момент кой е източникът на енергия – храна или натрупани мазнини. Затова ние Ви препоръчваме програмата 804. В нея ще намерите подробно описание на хранителен режим, който да комбинирате с избрания от Вас метод за отслабване, както и хранителна добавка, която стимулира организма през деня и подпомага почивката през нощта.