fbpx

Отслабване със зелен чай

Зеленият чай е една от най-здравословните напитки. Голямото количество антиоксиданти и други полезни за здравето вещества, които се съдържат в него, са причината той да бъде използван масово от отслабващите. Редовният прием на зелен чай ускорява горенето на калории и подпомага борбата с излишните килограми. Макар и  това да не е най-ефективният начин за постигане на тези цели, консумирането на напитката ще повлияе положително на процеса без да уврежда здравето. Как всъщност зеленият чай помага за отслабването?

зелен чай за отслабване

Изгаря мазнините

Основните съставни части на човешките мазнини са растителните мазнини и т.нар. триглицерид. Триглицеридът е важно вещество, защото пренася през кръвта наличната енергия, за да бъдя тя използвана за различните функции на тялото. Процесът обаче може да се превърне в здравословен проблем особено, когато има твърде голям излишък от тази съставка. Резултатът е превръщане на триглицерида в мазнини, а честата поява на това явление води до наднормено тегло.

Зеленият чай е добро средство за противодействие поради високото съдържание на полифеноли в него. Функцията на тези вещества е да активират определени ензими в организма, които от своя страна работят, за да елиминират излишния триглицерид. Казано с други думи – количеството мазнини в организма ще намалее при редовна консумация на зелен чай.

Стимулира метаболизма

Зеленият чай съдържа богат избор на мощни антиоксиданти, които могат да повлияят на тялото по няколко начина. Един от тези антиоксиданти се нарича  епигалокатехин-3-галат, който има способността да стимулира метаболизма и да ускори свалянето на килограми. Заедно с кофеина, друга важна съставка, те подобряват работата на централната нервна система и вкарват в кръвта мазнини, за да бъдат използвани като източник на енергия. Този процес се нарича термогенеза и включва произвеждане на енергия, изхвърляне на вода и топене на мазнини. Макар и само кофеинът да е способен да породи термогенеза, комбинацията с епигалокатехин-3-галат и останалите активни вещества в зеления чай е много по-ефективна.

Подобрява издръжливостта

Може би най-ефикасният начин за отслабване си остава тренировката. Тя не само води до горене на калории, но и повишава енергийните нива и спомага за изграждането на мускулите, което ще подобри работата на метаболизма. От друга страна, определен вид полифеноли в зеления чай стимулират клетките и черния дроб, за да изразходват повече мастни киселини. В резултат на това тялото използва въглехидратите по-бавно, а Вие можете да тренирате по-дълго и да горите повече калории.

Заключение

Сложният процес на отслабване не може да бъде подсилван само от зелен чай, но напитката е изключително ефикасно допълнение към избрания от Вас метод. Далеч по-значим елемент в борбата с излишните килограми е храненето. Затова ние Ви препоръчваме 804 Старт програма. Този продукт представлява подробно описан хранителен режим, както и хранителна добавка, която стимулира отделянето на вода и токсини и подобрява чревния тракт.