Ползите от приема на аминокиселини

Аминокиселините са чудотворния източник на живота за човешкия организъм. Те имат свойството да образуват белтъчини, да изпълват тялото с витамини и минерали и да осигурят правилното развитие и доброто функциониране на организма.

shutterstock_381849472

При всеки един от нас с напредването на възрастта се забелязват различни признаци на нарушено функциониране на организма. Едни от признаците са бавно и трудно произвеждане на необходимите ни аминокиселини или недостатъчното им количество. Затова трябва да помогнем на тялото ни, като започнем да приемаме храни или съставки, богати на аминокиселини.

Едни от най-важните аминокиселини за нормалното функциониране на организма ни са:

  •        Тирозинът – от него зависи правилното действие на мозъка  и доброто ни настроение. Също така той кара хипофизата да произвежда хормона на растежа, повишава либидото и намалява тревожността. Тирозинът се съдържа в авокадото, бананите, яйцата, а най-големи количества има в млякото.
  •        Пролин – изключително важен за производството на колаген, който образува костите, ставите и сухожилията. Пролинът се съдържа в повечето млечни продукти и в яйцата.
  •        Таурин – защитава мозъка от стареене, има  антиоксидантен ефект, подпомага имунната система, предпазва от аритмия, регулира теглото и др. Тауринът се съдържа в млечните продукти и в различните видове риба.
  •        Аргинин – главната му роля е да осигури нормалното протичане на оплодителните функции при мъжете, също така участва в образуването на колаген при жените, стимулира имунитета и засилва процеса на заздравяването на рани.
  •        Метионин – има свойството да разгражда и намалява мазнините в тялото. Отстранява излишните мазнини от кръвта, което помага за достигането на нормалните нива на холестерол. Той е добър антиоксидант, който оказва съдействие за освежаването на паметта. Метионинът много трудно се набавя от храните, защото е много рядко срещан в тях. Може да се набави от немазно месо или чрез хранителни добавки.

В забързаното ни ежедневие повечето от нас не отделят голямо внимание на съдържанието на храните, които приемат. Рядко се замисляме какви витамини, минерали или аминокиселини набавяме за организма си. Затова френските медици от „Троа Шен” ни улесняват, като ни предлагат комплекс от органични аминокиселини, чрез които ще се подобри мускулното развитие, издръжливостта на тялото ни, умствената концентрация и ще се ускори процеса на възстановяване.