fbpx

Предпазване от слънцето

Хората, изложени за дълго време на слънчева светлина, увеличават вероятността да заболеят от рак на кожата. В една от предишните статии разгледахме кои са другите опасности при подобна ситуация, но само познаването на последиците не е достатъчно. Често в топлите дни има пострадали от високите температури, които са знаели за опасностите от Слънцето, но не са взели подходящите мерки. Затова нека разгледаме как да се предпазим от слънцето и неговите вредни въздействия.

слънцезащита

Сянка

Една доста очевидна, но важна предпазна мярка срещу ултравиолетовите лъчи е сянката. Избягването на директна слънчева светлина за дълго време в периода между 10 и 16ч. е силно препоръчително, защото тогава UV-светлината е най-много. В случай че не сте сигурни колко е силно слънцето, можете да следвате следното просто правило: ако сянката Ви е по-къса от Вас, значи лъчението е твърде силно и трябва да се предпазите.

Дрехи

Когато сте изложени на директна слънчева светлина, носете дрехи, покриващи колкото се може повече от вашата кожа. Те предоставят в различна степен UV защита, но не блокират всички лъчи. Тук правилото е, че ако виждате светлина през материята на дрехата, значи и ултравиолетовите лъчи преминават оттам. Тънките, плетени и свободни по тялото дрехи осигуряват може би най-добрата защита. Една шапка с периферия пък ще предпази очите, ушите, лицето и тила Ви.

Слънчеви очила с UV защита

Слънчевите очила, които имат и защитно покритие срещу UV лъчите, предпазват очите и деликатната кожа около тях. Продължителното излагане на слънце без защита на тази зона увеличава вероятността от развиване на определени очни болести.

Очилата трябва да блокират поне 99% от ултравиолетовите лъчи, за да са качествени. Повечето лещи също отблъскват голяма част от вредните лъчения, но тъй като не покриват цялото око и областта около него, не са достатъчен предпазител и трябва да се комбинират с очила или шапка..

Слънцезащитен крем

Опасните ефекти на UV лъчите изискват ефективни мерки за слънцезащита. Добър съвет е да целите максимално да се предпазите като комбинирате всички възможни методи. Слънцезащитните кремове са отличен продукт, който ще намали вероятността да усетите негативните ефекти от слънчевата светлина. Ние Ви препоръчваме тези на Пиз Буин, тъй като са доказан френски продукт с високо качество, който осигурява отлична защита за Вашата кожа.