fbpx

Пролетна умора – как да я избегнем?

Пролетта настъпва и….пролетната умора с нея. През най-прекрасния сезон в годината, когато природата се пробужда за нов живот, птички пеят, всичко цъфти и прелива от енергия, хората оклюмват.

Пролетна умора - как да я избегнем

Според статистиката всеки втори човек е без тонус, без настроение, постоянно сънлив, апатичен, неработоспособен. Вместо пролетно събуждане, вместо сила и жизненост да се влеят в организма, ни обхваща физическа и умствена отпадналост – чувстваме се непрекъснато уморени, не можем да се концентрираме, раздразнителни и скептични сме. Засилват се и депресивните състояния.

Виновна е пролетната умора, сочат причината специалистите. Според тях появата и се дължи на отслабването на имунната система през зимните месеци, в които слънчевата светлина е много малко, а понижената консумация на пресни плодове и зеленчуци не доставя на тялото нужните витамини, минерали и други жизненоважни елементи.

Можем ли да избегнем пролетната умора?

Недостигът на витамини и минерали е най-честата причина за развитието и. Няма нищо по-лесно от това да заситим организма с тези важни елементи – при това без да се чудим откъде да ги набавим и в какви количества са полезни.

Витамините B1, B2, B3, B6, B8, B9, B12, C, E, D, A в съчетание с калций, желязо, цинк, селен, мед, манган, молибден, хром и пчелно млечице се съдържат във френската хранителна добавка мултивитамини SUPRATONIK. Тя комбинира необходимите за всеки човек дневна доза витамини и минерали, важни съставки за жизненост и сила.

Приемат на природните енергизиращи средства като женшен, джинджифил, гуарана, пчелно млечице също се препоръчва от специалистите.

Корените от женшен са доказани във времето адаптогени /вещества, добивани от растения, които активират имунитета и подпомагат тялото да се адаптира към стрес от всякакъв вид/. Те увеличават енергичността и засилват умствената и физическата издръжливост.  Женшенът съдържа витамини (особено от групата В), минерални соли (на желязото, медта, фосфора, калция, магнезия, цинка), олигоелементи (силиций и селений) и аминокиселини. Женшенът е ценен за общотонизиращото му действие; той е и растение, възстановяващо жизнените сили (действащо и като афродизиак). Повишава имунната защита на организма, както и физическите и умствени възможности.

Пролетната умора изчезва най-бързо и лесно ако се съчетаят средствата срещу с нея. Синергичното взаимодействие на женшена с пчелното млечице, например, води до по-добър ефект от индивидуалните ефекти на веществата.

Именно перфектната комбинация срещу пролетна умора – женшен с пчелно млечице е създала френската лаборатория 3 CHÊNES. Пчелното млечице е традиционно ценено за своите стимулиращи и тонизиращи свойства. То съдържа въглехидрати, протеини, липиди, витамини, минерали и олигоелементи.

Женшен с пчелно млечице е ефикасен тоник срещу пролетната умора.

За енергийно подсилване на организма допринася и комбинацията джинджифил и гуарана. Джинджифилът е най-старата подправката, която обикновено се използва като стомашен стимулант и при нарушения на храносмилането. Той е с отлични дезинтоксикационни свойства, пречиства организма и повишава енергията.

Гуараната се използва в случаи на умора, тъй като притежава тонизиращи свойства (благодарение на съдържанието на кофеин).  Плодовете на гуараната съдържат калций, магнезий, фосфор и калий. Гуараната повишава енергията и подобрява паметта и настроението.

Обединеният ефект на двете растения е постигнат в хранителната добавка MÉGATONIC® PHYTO. Тя съдържа още ацерола или Бразилската череша, чийто плодове са много богати на витамин С, шипка, кола, етерично масло от индийско орехче, роза, розмарин, лавандула, градинска чубрица. Съчетанието стимулира физическата и интелектуална енергия, преборва астенията (обща слабост, повишена уморяемост), действа като силен антиоксидант.

Гуараната помага не само за премахване на пролетната умора. Тя е ефикасно средство и за отслабване. В хранителната добавка MINCEUR GUARANA/ ГУАРАНА ЗА ОТСЛАБВАНЕ южноамериканското растение е в комбинация със зелен чай, ананас и папая. По този начин не само се изгарят бързо мазнините, но и действа ободряващо и тонизиращо. Резултатът е стройна фигура и жизненост.

Поръчайте онлайн.