Съществува ли безвредно лекарство срещу страхова невроза?

Съществува ли безвредно лекарство срещу страхова невроза?

Вероятно не Ви е много до болести или пък болестни състояния. Нито пък Ви интересува въпроса дали съществува безвредно лекарство срещу страхова невроза. Но ако ни отделите няколко минути, ще обясним защо разискването на този въпрос е важно.

Страховата невроза е заболяване, което може да сполети всеки.

Подобно на депресията. Няма никой застрахован. Няма ваксини, нито пък някой има придобит имунитет срещу страхова невроза. Ето защо е добре поне донякъде да сте наясно как да я разпознавате и какво можете да предприемете срещу нея.
Като самостоятелно заболяване, различно от депресията, страховата невроза е обособена през 1910 г. Позната е и като паническо разстройство. Симптомите ѝ могат да са различни, но винаги е налице усещането за тревожност и безпокойство. При някои хора се усеща загуба на апетит, а при други точно обратното. В целта да повишат настроението си, те започват безразборно да се тъпчат с какво ли не. Особено със сладко. Някои започват често да прибягват към чашката, превръщайки се в истински алкохолици. Често се усеща коренна промяна в настроението и то според смяната на сезоните. Но винаги пациентите, страдащи от страхова невроза, се чувстват непълноценни. Те страдат от сериозни нарушения в съня, поради което са непрекъснато изморени. Нямат желание за абсолютно нищо, дори и за изпълнение на рутинните си задължения. Горе-долу това е страховата невроза.

Какво да правя ако смятам че имам страхова невроза?

Ако усетите някой от тези симптоми е добре възможно най-бързо да се обърнете към специалист. Но има и немалко известни случаи, в които пациентите нямат доверие на лекарите. И правят опити за самолечение. Ако сте именно от тези потенциални пациенти, в никакъв случай не прибягвайте към сериозни лекарства. Първо няма как да предугадите тяхното влияния върху организма Ви и второ- те имат безброй странични ефекти. Единственото безвредно лекарство срещу страхова невроза се крие в природата. Това са билките и за Ваше щастие има и такива, които се явяват идеалното лекарство срещу страхова невроза. Като джинджифила, шафрана, пасифлора, жълтия кантарион и още много други. Можете да ги приемате под формата на отвари или директно като хранителна добавка срещу депресия и невроза. Но само и единствено те се явяват напълно безвредно лекарство срещу страхова невроза.