Съществуват ли безвредни хапчета за сън?

Съществуват ли наистина безвредни хапчета за сън?

Страдате от безсъние?

То може да се дължи на стрес в работата, нерви в къщи с близките или дори на някакъв сериозен медицински проблем. Но резултатът си е един и същ- не можете да се наспите, усещате се отпаднали и уморени. От недоспиване е възможно дори да чувствате и физическа болка в мускулите и ставите, или пък главоболие. Нуждаете се от хапчета за сън.

Но както приемът на всички други хапчета, така и приемът на хапчета за сън крие своите рискове.
Предполага се, че вече сте се посъветвали вече със своя лекуващ лекар и сте споделили проблемите си. Той най-вероятно Ви е изписал медикаменти, които се закупуват с рецепта. Любими на докторите в това отношение са лекарства като Зопиклон, Геродорм, Деанксит, Екодор и др.

Преди да започнете приема им обаче, задължително прочете инструкциите им за употреба. Бихте се впечатлили от дългия списък на „Възможни нежелани лекарствени реакции“ или пък от „Бъдете особено внимателни с приема на (предписаното лекарство) и други лекарства“. И ако все пак се решите на тази сериозна стъпка, трябва да Ви е пределно ясно, че ще забравите за какъвто и да е алкохол. Дори и така желаната чаша червено вино на вечеря. Или пък ракийката, сервирана с шопска салата. Просто никакъв алкохол. И повишено внимание по време на шофиране и работа с машини. Звучи страшничко, не мислите ли?

Дали съществуват безвредни хапчета за сън?

Такива, които само да помогнат в решаването на проблема с безсънието и да не ни вредят. Такива, които да не крият никакви рискове.
Да. И това са онези хапчета за сън, които са на растителна основа. Или казано иначе- безвредни хапчета за сън. Независимо дали основната им съставка е шафран, джинджифил или пък лайка, те са онези хапчета за сън, които Ви трябват. Възможно е да не Ви подействат веднага. Но резултатът им е гарантиран, както е гарантирано и това, че нямат странични ефекти. Няма да се пристрастите към тях и няма в момента, в който ги спрете, отново да имате проблеми със съня. Както често става с медикаментите за сън, които се изписват с рецепта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *