Съвети за здрава коса през есента и зимата

        shutterstock_124515046С всеки изминал ден топлите слънчеви дни ни напускат и ни напомнят, че лека-полека настъпва есента, а след нея идва и зимата. Дните стават по-хладни и слънчевите лъчи все повече ще ни липсват.

С настъпването на есента трябва да започнете да мислите как ще предпазите косата си от студените ветрове. Успокойте се, мисленето няма да е за дълго, в следващите редове ще ви предложим няколко начина, чрез които ще запазите здравата си коса, както през есента, така и през зимата!

  1.    Първата стъпка е изключително лесна – носете шапка! Когато излизате навън и времето е ветровито или дъждовно, сложете шапка и така ще запазите косата си защитена. Жените, които не обичат да носят шапки, могат да увият косата си с копринен шал и след това да я поставят във вълнен шал. Коприненият шал ще предпази краищата ви от цъфтене, породено от прекомерното търкане във вълнения шал.
  2.    Много добра идея е по време на зимния сезон да третирате косата си поне веднъж седмично с дълбоко възстановяваща маска за коса. Това ще ви помогне да я възстановите в дълбочина.
  3.    Сведете миенето на косата до минимум! Не, това не означава да не я къпете, напротив къпете я два-три пъти седмично, това ще предотврати прекаленото изсушаване на косата ви. Също така не забравяйте да изсушите косата си преди да излезе от вкъщи. Не само защото има вероятност да настинете, но и защото комбинацията между влажна коса и студен въздух ще допринесе за допълнително увреждане и изхабяване на косата ви.
  4.    Добър начин за запазване на здравината на косата ви е честата подстрижка. Дори и през есенно-зимните периоди е препоръчително да посещавате фризьора си. Дори и лекото намаляване на връхчетата на косата е добра защита срещу изсушаване и заплетени краища.
  5.    Една неочаквана тайна, която ще осигури добрата визия на косата ви през студените дни, е да инвестирате определена сума в закупуването на овлажнител за стая. Може да ви се стори странно, но не е така! Когато сте включили всички отоплителни средства, въздухът се изсушава и започва да въздейства на косата ви. Ако включите овлажнителя, всичко ще се регулира и косата ви няма да стане като слама.