Как да изберете подходящият за Вас шампоан за боядисана коса

В наши дни повече от половината представителки на нежния пол обичат да променят външния си вид, боядисвайки косата си. И около 10 % от мъжкото съсловие. Но от значение за постигането на перфектен цвят на косата е важна не само боята за коса, която използвате. Значение има и избора на най-подходящия за Вас шампоан за боядисана коса.

Независимо дали се боядисвате защото искате да прикриете появилите се вече бели косъмчета или просто търсите промяна във визията си, качественият шампоан за боядисана коса трябва да се използва при всяко измиване на косата.

Вероятно вече си имате любим цвят и марка боя за коса, затова тук няма да ги коментираме. Въпросът е относно шампоана за боядисана коса, защо се нуждаете от него и как да го изберете сред многобройните продукти, които се предлагат на пазара.

Защо се нуждаете от шампоан за боядисана коса

Идеята да се продават толкова шампоани за боядисана коса не е просто за да Ви карат да харчите повече пари. В повечето случаи боите за коси увреждат косъма. Тук изключение правят единствено боите на растителна основа и онези, които не съдържат амоняк. Но дори и да използвате щадяща боя за коса, за да запазите желаният от Вас цвят Ви трябва и шампоан за боядисана коса. За разлика от обикновения шампоан, той се грижи за по-нежно измиване на косата, предпазвайки я от избледняване на цвета ѝ. По този начин се постига задържане на пигмента за по-дълго време и подхранване на самия косъм.

Така. Разнищихме въпроса защо се нуждаете от шампоана за боядисана коса. Но как да изберете най-подходящият продукт?

Когато избирате шампоан за боядисана коса трябва на първо място да гледате той да е на растителна основа и да съдържа възможно най-малко химии. Защото за да запазите цвета на косата възможно най-дълго, трябва да „гоните“ нежно измиване на косъма.  Т. е шампоанът трябва да е с нежна формула.

И не на последно място е добре да избирате такива шампоани за боядисана коса, при които има значение дали са предназначени за коси със светли тонове, или обратно- за по- тъмни коси. Така ще сте максимално сигурни, че ще съумеете да запазите цвета на косата си за дълго време и няма да Ви се налага да се боядисвате на всяка 2-ра седмица.