Щадяща боя за коса: Мит или реалност?

Може би си мислите, че няма как да има каквато и да е реалност в понятието щадяща боя за коса. Дори в момента ъгълчетата на устата Ви леко са започнали да се повдигат в иронична усмивка. Защото знаете, че боята за коса уврежда косъма. Че боядисването на коса може да е фатално не само за косата Ви, но и за общото Ви здравословно състояние. Например ако получите алергия към амоняка или към някоя от другите химии, които се съдържат в боята за коса.

Да, до голяма степен ще сте прави по отношение на боите, които съдържат амоняк. Той е сред най-силните алергени. С него шега не бива.

Напълно възможно е да сте боядисвали косата си с боя съдържаща амоняк и да нямате никакви проблеми с косата си. Нито пък да имате и най-леките признаци за алергична реакция.
Трябва да знаете обаче, че алергия може да се отключи по всяко едно време и на всяка една възраст. Проблемите с косата също няма да закъснеят. Тя ще загуби блясъка си, здравината и ще започне да изтънява. Ще стигнете до извода, че не съществува щадяща боя за коса.
Но тук вече няма да сте прави. Защото има такава. Има боя, която не съдържа амоняк. Нито парабени, силикони и всякакви други химии, за които се сещате. Продукт, който е съставен на растителна основа и макар и да не е 100 % натурален, той определено е щадящ. И в никакъв случай не е мит.
Предполага се, че вече сме Ви убедили.

Как да разберете обаче коя щадяща боя за коса е най-качествена? Козметични марки безброй.

Тук вече ще трябва да експериментирате докато намерите най-подходящата марка боя за коса специално за Вазс. И Вашата коса. Единственият ни съвет е да имате предвид, че боите, които са на растителна основа са по-скъпи от съдържащите амоняк. Изхождайте от идеята, че косата Ви трябва освен боядисана, да е и здрава. Ако искате да заложите на качествена натурална боя за коса, наложила се вече на българския пазар, имаща хиляди доволни потребители, то доверете се на Color & Soin.