Синдромът “плоско дупе”

Плоското дупе е резултат на няколко фактора като най-значителни са гените и стареенето. Гените ни диктуват общата форма на задните ни части. Младите жени най-често съхраняват мазнини в долната част, но с годините тези мазнини се изместват в корема и често резултатът е “синдром на плоското дупе”. Има няколко решения за справяне с този проблем:

shutterstock_164378660

Упражнения 

Физическото натоварване и упражненията са едни от най-ефикасните начини за справяне с теглото. Клековете са най-универсалния и ефективен начин за стягане на дупето. При това упражнение цялото натоварване пада върху долната част на тялото.  Основният акцент на упражнението е върху бедрата и глутеуса, но съществуват различни вариации, които концентрират натоварването върху други части на краката. Защо клековете са толкова добри?  С тях изграждаме мускули, горим повече мазнини, поддържаме мобилността и баланса си, предпазваме се от травми и разбира се получаваме бразилското дупе, за което винаги сме мечтали. 🙂

Хранителен режим

Най-важното нещо, за да свалим излишните мазнини, е храненето. Здравословното хранене повишава естествената защита на организма, предотвратява натрупването на токсини и спомага за пречистването на тялото от натрупаните такива до момента. Има пет основни ползи от правилното хранене: теглото ви е в норма, имате повече енергия, косата и ноктите ви стават по-здрави, тялото ви е по-здраво и жизнено и е предпоставка за по-дълъг живот.

Push Up

Упражненията и хранителният режим са най-важните фактори, които гарантират бразилско дупе. С тяхна помощ можем да използваме и препарати, които имат повдигащо действие. Всички ние, които сме се сблъсквали с желанието да променим тялото си, знаем колко трудно е да намерим и задържим нужната мотивация от това да не изядем още едно редче шоколад, докато сме пропуснали фитнеса, за да почетем любимата си книга. В тези определени дни, можем да се възползваме от PUSH UP. Освен, че работи върху повдигането и стягането на задните части, също така премахва целулита и мастната тъкан. Но нека не забравяме, че никоя добавка и помада не работи, ако не полагаме усилия и във фитнеса и не внимаваме как се храним.