Слънцезащитна козметика

Слънчевата светлина ни зарежда с положителна енергия, но и крие доста опасности. Предпазването от вредните лъчения на слънцето е от голямо значение за здравето на нашето тяло и кожата, макар и това да остава пренебрегнато от много хора. Вече разгледахме начините, по които можем да намалим това негативното влияние. Нека обърнем повече внимание на слънцезащитната козметика, тъй като това е най-разпространения начин. Тя се разделя условно на три вида.

слънцезащитна козметика

За кожа

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло. Тя покрива и защитава огранизма от вредните въздействия на околната среда. Кожата има собствени защитни механизми, с които предпазва клетките в по-дълбоките слоеве от ултравиолетовите лъчи, но е необходимо и ние да се грижим за нея. Добре познати в дрогериите са ни различни видове слънцезащитна козметика за тяло – мляко, крем, олио, мус, спрей и др. Основните разлики между тях са не само текстурата, но и начинът, по който те въздействат на кожата ни. Повечето спрейове и продукти на основата на олиото регулират на производството на меланин в кожата като така не само ни предпазват, но и спомагат за постигане на равномерен и дълготраен тен на тялото.

За лице

Красиви и защитени дори и в града – ежедневната слънцезащита за лицето навлезе много сериозно в козметичната индустрия като по този начин ни позволява да се движим навън и то с перфектен грим и добре изглеждаща кожа. Освен специализираните кремове за лице, които най-често използваме, когато сме на море или планина, на пазара вече има разнообразие от кремове и гримове за лице със защита от слънцето. Така например, поставяйки сутрин хидартиращ крем, фон дьо тен или пудра, се грижим не само за перфектния вид на кожата на лицето, но и за нейната защита.

За коса

Със сигурност най-малко разпространената от тези три основни вида козметика е тази за коса. Причината затова не е защото е най-маловажна, а защото не сме достатъчно информирани. Високите температури, силните слънчеви лъчи и летният бриз я изтощават неимоверно много. Резултатът от тези въздействия е суха, безжизнена и без блясък коса, чиито връхчета се накъсват и по този начин тя става по-податлива на есенния косопад. Слънцезащитната козметика за коса съдържа метални оксиди за предпазване от прегряване и овлажняващи съставки – алое вера, жожоба, соеви протеини, пантенол. Тук отново можете да срещнете разнообразие от продукти и текстури – спрейове за преди излагане на слънце, шампоани и маски за след слънчеви бани.

Заключение

Не трябва да пренебрегваме нито един от видовете слънцезащитна козметика, защото слънчевите лъчи могат да са много по-опасни, отколкото предполагаме, ако не се грижим за нашето тяло правилно. Ние Ви препоръчваме продуктите на Пиз Буин като доказана марка. Те ще Ви предпазят от вредните лъчения и ще осигурят качествен и дълготраен тен.