fbpx

Стимулиране на половата система с бабини зъби

Когато за пръв път чуете „бабини зъби”, сигурно го асоциирате със зъбните протези на бабите ни. Това изобщо не е така!

shutterstock_465204701

Бабините зъби са тревисто влакнесто растение, високо около 50 см. То цъфти в периода март-май с нежни малки лимоненожълти цветчета. Среща се  по сухи и каменисти места, най-често из Витоша или Люлин.

Това малко растение съдържа доста лечебни съставки като  стероидни фуростанови и спиростанови сапонини, сапогенина диосгенин, гиогенин и хлорогенин, хектогенин, β-ситостерол, стигмастерол и кампестерол, флавоноидите кемпферол, астрагалин, трибулозид и рутин; алкалоиди от харманов тип, тлъсто масло.

Бабините зъби имат голямо въздействие при нередовна менструация, мигрена, спазми на жлъчните пътища, на стомаха и др. Най-честата употреба на билката е като силен стимулатор на мъжката полова система. Това е така, защото растението има успокояващо действие върху централната нервна система и предизвиква нахлуване на кръв към раздразнените места.

Екстрактът от бабини зъби подпомага действието на половата система като стимулира производството на лутеинизиращ хормон, който влияе върху производството на тестостерона при мъжа. Когато се повиши тестостеронът, това води до повишаване на издържливостта и мускулния растеж, повишаване на силата, засилване на потентността и удължаване на ерекцията. При жените екстрактът помага за повишаване на естрогена, от което следва и повишаването на либидото.

Начините на употреба са три:

  1. Под формата на чай от цветовете, плодовете или листата. Чаят се приготвя от пет супени лъжици от билката, които се запарват в един литър вода. След това се оставя да престои едно денонощие и в друг съд се прецежда. Дозировката е по 3-4 супени лъжици три пъти на ден след ядене, с възможност за увеличаване на дозата с всеки изминал ден.
  2. Извлечен от растението, екстрактът от бабини зъби е също толкова силен, колкото чая. Извлича се от 2 чаени лъжички билка, която се накисва в 250 мл студена вода за едно денонощие. Изпива се на глътки за 1-2 дни.
  3. Ако нямате достатъчно време да отидете до планината и да се сдобиете с билката, имаме лесно решение – Viril Max. В състава на активните му съставки се включва и билката бабини зъби, която допринася за бързото действие на стимулиращия комплекс.