Жена, която си развява косата, боядисана със светло кафява боя за коса

Избор на светло кафява боя за коса

Съвсем реално е да сте от онези късметлийки, които по природа са надарени с жизнена и здрава коса. Излъчваща блясък и падаща на красиви букли, стигащи чак до кръста. Коса, която е толкова прелестна, че изобщо не си и помисляте да я боядисвате. Разполагате с перфектен светло кафеникав цвят на косата си. След Вас се заглеждат не само мъже, но и жени. Едните от възхищение, а другите от завист. Какво може да сложи край на тази идилия? Появата на бели коси. Което неминуемо ще се случи, в един или друг момент. Темата за боядисването лека-полека започва да Ви вълнува. И най-вече има ли качествена светло кафява боя за коса? Боя, която да не уврежда косъма и същевременно да е с добра покривност.

На първо място е редно да знаете, че има безброй видове светло кафява боя за коса.

И като марки, и като нюанси. На някои от тях може да пише светло кестеняво или светло кафяво. Или по-изтънчени названия като лешниково кестеняво или стафидено кафяво. Някои могат да са от чуждите марки Лореал, Гарние или Шварцкопф. Други пък от родните ни бои за коса Арома или Рубела. Няма да се занимаваме с това кои от тях да предпочетете. Това си е Ваша работа. Както при определянето на желания кафеникав нюанс, така и при избора на марка.

И тук, естествено, идва времето на голямото ОБАЧЕ или НО. Защото желаната светло кестенява боя за коса трябва да е безамонячна. Всички бои, които съдържат амоняк, водят неминуемо до увреждане на косъма. Колкото по-често ги нанасяте, толкова по-бързо те ще окажат своя негативен ефект върху здравината, блясъка и еластичността на косъма Ви.
Дотук добре. Стигнахме до извода, че желаната светло кафява боя за коса трябва да е безамонячна. По възможност без парабени, силикони и други вредящи химии. Освен това, тя трябва и да е качествена. Да не се отмива бързо и да е със 100% покривност на белите коси. Така няма да се налага да се боядисвате прекалено често и ще се радвате дълго време на красив и лъскав косъм. И в този случай ще разберете, че максимата скъпото излиза по-евтино важи в пълна сила при избора Ви на качествена боя за коса. Без значение на конкретния цвят.