Тънка коса: какъв ужас!!!

За съжаление не всички от нас са надарени със здрава, гъста и буйна коса, която да буди истинско възхищение сред околните. И каквито и усилия и грижи да полагаме за постигането на тази цел, резултатът си остава един и същ- прекалено тънка коса. Вероятно дори изтощена или пък с цъфтящи краища. С което ужасът вече е пълен.

Може ли да се направи нещо по този въпрос? Може. Както се казва, всеки проблем има решение. Стига да не сте генетично обременени или да не страдате от някакво сериозно заболяване.

И така. Какво е необходимо да направите, за да нямате тънка коса?

На първо място е много важно да използвате правилните козметични продукти за коса. Т.е. от една страна те да отговарят на типа на косъма Ви и от друга- да са щадящи. А такива са всички онези, които са разработени на базата на естествени съставки. Вече има дори и щадящи косата бои за боядисване. Като нещото, което е важно да знаете за тези продукти е че понякога са доста по-скъпи от обикновените. Просто естествените съставки се извличат много по-трудно от изкуствените. И съответно чисто като процес струват много повече на производителите. Оттам и разликата в цената им.
Освен че трябва да „гоните“ качествени естествени козметични продукти за тънка коса, като шампоани и балсами, можете редовно да подхранвате косъма си с маска за коса. Отново натурална. И то предназначена за тънка коса.

И ако очаквате постигане на оптимални резултати, не се ограничавайте дотук. Значение за укрепването на косъма има и това, с което се храните и начина на живот, който водите. Не става въпрос, че трябва да започнете да спазвате някаква диета. Или пък коренно да промените навиците си.
Възможно е да продължавате да имате тънка коса, дори и след като използвате най-качествените козметични продукти и полагате всякакви грижи за външния си вид. Тогава се замислете над следното- спите ли достатъчно, работите ли под стрес или пък страдате от депресия? Защото това са фактори, които също имат значение и влиаят негативно не само на здравето, но и на косата Ви.
По отношение на храната се уверете, че с нея си набавяте необходимото дневно количество витамини и микроелементи. И ако смятате, че това не се получава, просто се доверете на хранителните добавки, които ги съдържат. Едва тогава е възможно трайно да решите проблема с тънката коса.