Базисни правила за трайно изгаряне на мазнини

Когато се заговори за изгаряне на мазнини, почти всеки човек автоматично започва да се ужасява. Представя си прекарани часове наред в някой фитнес, докато цялото му тяло е омотано с фолио. Бъхтене по различните уреди, обилно потене и т.н. И всичко това съпроводено с някоя не само трудна за спазване, но и откровено досадна диета. Да прибавим към тази картинка и сериозно „охарчване“ по най-скъпите хранителни добавки за изгаряне на мазнини. Заедно в всички онези рекламирани колани и клинове, които я вибрират, я Ви карат да се потите.

Надали има някой, на когото тази картинка му допада. Затова просто я изтрийте от главата си, защото ще Ви запознаем с базисните правила за трайно изгаряне на мазнини. И то без никакъв стрес.
Факт, е че за изгарянето на мазнини е добре да се спортува. Но ако спортът Ви доставя удоволствие, а не Ви кара да припадате от изтощение, възседнали някой фитнес уред. Ако не сте от спортните натури, просто свикнете ежедневно да отделяте по 5- 10 мин за упражнения. Нещо от рода на забравената с времето физзарядка. Или пък просто се разхождайте. Но поне по 30 мин на ден.

Свързан ли е хранителния режим с трайното изгаряне на мазнини

Дотук за спорта и физическите упражнение. Много важен е и хранителния режим, но не под формата на някоя драстична диета. За трайно изгаряне на мазнини трябва да наблегнете на приема на протеини за сметка на въглехидратите. Това не означава да започнете да се тъпчете само с месо и да забравите за любимите си макарони. Просто започнете да влагате някаква мисъл по отношение на храната, която приемате. И не се хранете безразборно. С каквото Ви падне и когато Ви падне.
Има безброй храни и напитки, които способстват изгарянето на мазнини. Именно на тях наблягайте. Тук няма как да не споменем зеленият и черният чай, авокадото, храните, богати на омега 3-мастни киселини и соята. Едва тогава можете да добавите и някоя хранителна добавка. И да не забравим- пийте много вода!