Трикове за лесно и бързо сушене на косата

Когато се стигне до мисълта какво бих направил вместо да суша косата си, списъкът се оказва много дълъг и обширен. На всяка една жена сушенето на косата отнема около 15 минути, в които може да свърши толкова много неща. За да ви помогнем да намалите времето за сушене или дори да го скъсите наполовина, ще ви предложим няколко трика за бързо и лесно сушене на косата.

shutterstock_88435369

Правилно разресване на косата с помощта на балсам за коса

Интересен факт, който не знаете за балсама за коса е, че той не само приглажда косата ви, но ѝ позволява да изсъхне по-бързо! Силиконът в балсама премахва излишната вода от косата ви и ѝ помага да се разреше по-лесно. Относно разресването – то трябва да стане с широк гребен, за да се избегне накъсването на косата.

Забравете за хавлиената кърпа!

Хавлиената кърпа не е от никаква полза за вашата коса, особено при сушенето ѝ. Разтриването на косата в кърпата води единствено до сплитане и бухване на косата ви, затова най-добре е да забравите за този метод. Можете да замените този процес, като завиете косата си в кърпата и я закрепите на горната част на главата. По този начин ще избегнете излишното протъркване на косата ви.

Пляс!

Този съвет е предназначен за къдрокосите жени, които искат бързо да изсушат косата си и да запазят формата на къдриците си. Ето и как се прави: първо намажете краищата си с подходящия балсам за къдрава коса, след това вземете памучна блуза и я разстелете върху леглото. Следващата стъпка е да застанете над тениската и да „плеснете” косата си върху нея, а след това привържете косата над главата си като тюрбан и я оставете около 20 минути. Когато коса е напълно суха, можете да я оформите с дифузер за по-добър резултат.

Правилото за сушенето на мокра коса

Ако обичате да сушите косата си със сешоар, то това е подходящият съвет за вас. В бързината повечето жени излизат от банята и веднага посягат към сешоара – това е голяма грешка, защото тогава косата е много мокра и времето за изсушаването ѝ ще се проточи по-дълго. Вместо това, вземете хавлиена кърпа, увийте я над главата си, докато попие излишната вода, и след това започнете сушенето ѝ.

Намалете топлината на сешоара

Споменавайки сушене, от голямо значение е и силата на сешоара. Обикновено, когато бързате и искате косата ви да изсъхне по-бързо, сте склонни да настроите сешоара си на най-силната степен. Това може да доведе до нежелано изгаряне на краищата на косата ви. За да избегнете този риск, нанесете желания защитен продукт за коса и намалете с една или две степени сешоара си!