Целулит  – що е то?

Въпреки че звучи като сериозен проблем, целулитът не е нищо повече от подкожна мастна тъкан. Мазнината изглежда на бучки, защото се притиска в съединителната тъкан, което кара кожата над нея да се оформи така.

Целулитът не е опасен, но много хора искат да се освободят от него заради външния си вид.

shutterstock_252126232

Какво причинява целулита?

Да имаш целулит не означава, че имаш наднормено тегло. Дори слабите хора често го имат. Въпреки това, при наднормено тегло отслабването може да намали целулита.

Целулитът се среща по-често при жените, отколкото при мъжете. Други фактори, които могат да повлияят на това дали и колко целулит имате са:

  •         Лошо хранене
  •         Следване на диети за „бързо отслабване“
  •         Бавен метаболизъм
  •         Недостатъчна физическа активност
  •         Хормонални промени
  •         Дехидратация

Как можем да се борим с целулита?

Всеки от нас е чувал за хиляди лечения на целулит, някои – смислени, а други – не. Най-доброто, което може да се направи, е да се комбинират добро хранене с цел постепенно отслабване, масаж и антицелулитен крем.

Отслабването е ключово за намаляване на целулита, тъй като премахва мазнините, а както казахме, целулитът е подкожна мазнина.

Масажът подобрява кръвообращението, което увеличава изгарянето на мазнините и подобрява външния вид на целулита.

Антицелулитният крем може да даде допълнителен тласък при борбата с целулита, но е важно да бъде добре избран. Много кремове не помагат, а някои дори са вредни. Тук Ви препоръчваме Push Cell – изцяло естествен и безопасен антицелулитен крем с пчелен восък, кофеин и китайска урока.

Заключение

Целулитът не е приятен на външен вид, но е безопасен. Поради това е добре мерките, които се вземат срещу него, никога да не са прибързани, защото често влошават положението. Цялостното здраве е най-важно – нека съчетаем красотата с него, без да правим компромиси с едното или другото.