Упражнения за стягане на дупе

Голяма част от жените търсят начини за повдигане и стягане на дупето си като целят то да изглежда по-добре. Разпространен метод е отслабването или качването на килограми, в зависимост от настоящата форма и размер, но този начин не е ефективен. Резултатите от него са най-добрият критерий, по който можем да преценим неефективността му.

Най-доброто решение на проблема е физическото натоварване чрез различни упражнения, тъй като при тях работи глутеусът (мускулът на задните ни части). Тренираният мускул, от своя страна, придава добра форма и стегнатост на дупето.

Стягане на дупето

Клекове

Клековете са най-универсалното упражнение за долната част на тялото. При това движение се активират почти всички мускули от таза надолу. Основният акцент на упражнението е върху бедрата и глутеуса, но съществуват различни вариации, които концентрират натоварването върху други части на краката. Освен това коремните мускули, както и еректорите (мускулите на гърба малко над кръста), действат като стабилизатори и също участват в движението.

За да постигнете максимални резултати, клекът трябва да е максимално дълбок или по-просто казано – да клякате почти до земята. При този вариант на изпълнение задният бедрен мускул, заедно с този на дупето Ви, работят по-активно.

Още нещо, което трябва да вземете под внимание при клековете, е ширината на разкрача. Колкото е по-голямо разстоянието между краката, толкова повече се измества фокусът от бедрата към глутеуса. Приблизително ширината на раменете се счита за добра стойка.

Напади с ходене

Нападите с ходене са подходящ заместител на гореспоменатото упражнение. Ако имате проблеми в кръста, то клекът най-вероятно не е подходящ за Вас. Тежестта, която се използва при него, е голяма. Това натоварва в голяма степен различните части на кръста и може да доведе до проблеми особено при неправилно изпълнение.

Нападите намаляват вероятността от травми, тъй като упражнението е съчетано с движение напред. Така необходимата тежест за постигане на същото натоварване е доста по-малка. Упражнението е изключително натоварващо както за мускулите, така и за сърцето и белите дробове.

За да увеличите ефекта от нападите върху дупето, търсете максимално протягане с предния крак. Това ще накара глутеуса да работи по-активно в движението и ще повдигне и стегне дупето Ви.

PUSH UP

Ако имате здравословни проблеми, които не Ви позволяват да тренирате долната част на тялото си, потърсете друго ефективно решение. Ние Ви препоръчваме скулптуриращия гел за дупе PUSH UP, тъй като той работи не само върху повдигането и стягането на задните части, но и премахва целулита и мастната тъкан.