Увисване на гърдите

Увисването на гърдите при жените е проблем, който се появява при всяка дама с напредването на възрастта. При тези с по-голям бюст естествено подобно явление се наблюдава по-рано поради действието на гравитационните сили.

Като цяло увисването на гърдите е естествен процес. Въпреки това някои фактори като тютюнопушенето, бременността, носенето на по-голям сутиен от необходимото и рязкото натрупване или сваляне на килограми водят до преждевременното му проявяване.

Повдигане на бюст

Как увисват гърдите?

Отпускането на гърдите или т.нар. птоза се разделя условно на три фази. За да разберем напълно етапите, през които минава увисването на бюста, нека разгледаме нормалната позиция на гърдите. При нея нивото на зърното е по-високо от това на гънката под гърдата и на най-долната част от нея. Именно тези три елемента и тяхната позиция са критериите, по които ще отличим характерните особености на фазите.

I фаза – лека

Първата фаза на този проблем е, когато нивото на зърното съвпада с това на останалите два елемента. Разлика до 1 см. между първите две се счита за границите на тази фаза.

II фаза – умерена

При нея зърното е между 1 и 3 см по-ниско от гънката под гърдата, но е по-високо от най-долната й част.

III фаза – напреднала

Последната фаза на увисналия бюст смъква нивото на зърното на повече от 3 см по-ниско от гънката й.

Как да намалим ефекта на проблема?

Процеса на увисване на гърдите е неизбежен, но има методи, чрез които може да бъде намален неговият ефект в млада възраст. Ето и някои от тях.

Тренировка

Отдавна е доказано, че физическата активност поддържа тялото младо. Затова и тренировките са препоръчителни, ако не желаете да имате увиснал бюст. Но преди да започнете своята тренировка вземете предвид някои фактори. Изберете подходящ спортен сутиен, особено ако сте се насочили към бягане или интензивно ходене, тъй като при подобно движение, гърдите се движат между 4 и 15 см в различни посоки. Това разтяга съединителната тъкан в тях и ги кара да увиснат. Спортните сутиени държат бюста сравнително неподвижен и Ви предпазват от това.

Силовата тренировка е друго страхотно решение. Поради липсата на мускулна тъкан в гърдите, изграждането на такава върху долния слой ще подпомогне борбата с гравитационните сили.

Поддържайте здрава кожа

Тютюнопушенето е един от сериозните причинители на увисване на бюста. Никотинът, заедно с други вредни вещества в цигарите, уврежда колагена и еластина в кожата, правейки я по-слаба и не толкова гъвкава. Това води до набръчкване и увисване.

Друг вредител на кожата и нейните разтегливи свойства са ултравиолетовите лъчи. Въпреки че дълбоките деколтета са удобно решение за топлите дни, те излагат кожата над гърдите на вредната ултравиолетова радиация. Полезен съвет е използването на слънцезащитен крем преди продължителни периоди навън.

PUSH UP

Ако нямате време за тренировка или пък търсите козметичен метод за повдигане на бюста си, ние Ви препоръчваме скулптуриращия гел PUSH UP. Дерматологично тестван и с гарантирано качество, този продукт стимулира синтеза на колаген в организма и спомага за стягането на гърдите.