fbpx

В прегръдката на есента: съвети за справяне с депресията и как ни помага естествения антидепресант шафрана

С настъпването на есента със своя прохладен бриз и хипнотизиращата трансформация на листата, тя носи със себе си и промяна в настроението ни. За някои настъпването на есента може да предизвика чувство на депресия и меланхолия, често наричано сезонно афективно разстройство (SAD). Но не се страхувайте, защото има начини да се справите с тази сезонна промяна и да впрегнете естествените антидепресантни качества на шафрана, за да повдигнете настроението си.

Разбиране на есенната депресия

Смяната на сезоните може да окаже значително влияние върху психичното ни здраве. Намаляването на дневната светлина и излагането на естествена слънчева светлина през есента може да наруши нашите циркадни ритми, засягайки производството на серотонин и мелатонин – ключови невротрансмитери, отговорни за регулирането на настроението и съня.

Съвети за справяне с депресията през есента

Естествената светлина: Възползвайте се максимално от дневните часове, като прекарвате време на открито. Разходете се, седнете в парка или просто отворете завесите, за да пуснете естествената светлина у дома или офиса. Излагането на светлина може да помогне за регулиране на вътрешния часовник на тялото ви и да повиши настроението ви.

Останете активни: Редовната физическа активност е мощен стимулатор на настроението. Помислете за предприемане на есенни дейности като туризъм, колоездене или дори упражнения на закрито. Упражнението освобождава ендорфини, които са естествено повдигат настроението.

Поддържайте рутина: Преминаването към есента често идва с промени в ежедневните ни графици. Опитайте се да се придържате към последователна рутина, която включва достатъчен сън, балансирано хранене и отделено време за грижа за себе си.

Поддържайте социални контакти: Желанието за зимен сън през есента може да бъде силно, но поддържането на социални контакти е от решаващо значение за психичното здраве. Планирайте дейности с приятели и любими хора, независимо дали е уютна вечеря или разходка през уикенда.

Правилно хранене: Обърнете внимание на диетата си. Включете в храната си храни, повишаващи настроението, като плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и богата на омега-3 риба. Избягвайте консумация на кофеин и захар, които могат да допринесат за промени в настроението.

Естествените антидепресантни свойства на шафрана: Шафранът, известен като “червеното злато”, се използва от векове в традиционната медицина заради потенциала му да облекчава симптомите на депресия. Тази скъпоценна подправка съдържа съединения като кроцин и шафранал, които имат свойства за подобряване на настроението. Можете да включите шафран в диетата си чрез шафранов чай или като добавите щипка към любимите си есенни рецепти.

Действие на Сафрамил 

Сафрамилът е хранителна добавка, естествен антидепресант с положително въздействие върху психологическото благосъстояние. Тя се счита за първия клинично доказан естествен антидепресант. Действието се основава на веществата Crocus sativus, L-триптофан и витамин В6.

– Спомага производството на серотонин;
– Подпомага неговото усвояване и задържане;
– Поддържа високи нива на хормона;

 

Основно действие на активните съставки

Сафрамил подпомага леки и тежки форми на психическо разстройство. Този антидепресант е с естествени съставки и без странични ефекти. Благоприятства концентрацията на серотонин за емоционален баланс, добро настроение и постигане на психическа стабилност.

1. L–триптофан – незаменима аминокиселина, благоприятства синтеза на серотонин в централната нервна система. Тялото използва L-триптофан, за да произвежда „хормона на щастието“.
2. Витамин B6 – подпомага трансфера на серотонин към невроните и асимилирането му от тях.
3. Шафран – патентовано активно вещество срещу стрес, безпокойство, депресия.

Шафранът е най-скъпата подправка в света най-вече, защото трябва да се събира на ръка и да се третира специално. Тя е ефективна при лечението на широк спектър от заболявания, включително заболявания на коронарните артерии, хипертония, стомашни разстройства. Шафранът е естествен антидепресант.
Действието ѝ като естествен антидепресант е потвърден в много експериментални и клинични проучвания и употребата на билкови продукти е популярна алтернатива за много пациенти. Сафрамил е антидепресант с шафран на таблетки.

Указания за употреба 
Да се приема по 1 таблетка на ден сутрин или вечер в продължение на 15 дни. Препоръчително е да се повтори при необходимост.

 

Запомнете, че депресията е сложно състояние и е препоръчително да се консултирате със здравен специалист, ако изпитвате постоянни симптоми. Те могат да ви помогнат да разработите цялостен план за лечение, съобразен с вашите нужди.

Докато листата падат и дните стават все по-къси, не позволявайте настъпването на есента да хвърли сянка върху вашето благополучие. Като проактивно управлявате психичното си здраве и се възползвате от естествените антидепресантни качества на шафрана, можете да прегърнете красотата на този сезон и да намерите вътрешната си светлина дори в най-мрачните дни. Не забравяйте, че не сте сами в това пътуване и търсенето на подкрепа от приятели, семейство или специалист по психично здраве е смела стъпка към по-хубави дни.

Натурални хранителни добавки

САФРАМИЛ антидепресант с шафран

32.00 лв.64.00 лв.
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

Натурални хранителни добавки

Витамино + за повишена жизненост и имунитет

29.00 лв.44.00 лв.
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page