Във форма и през празниците

Как да поддръжаме нормално теглото си

Декември месец е изпълнен с празници, приятни мигове и вкусно похапване. Това е месец, след който обикновено дълго се борим с натрупаните излишни килограми и промени във физическата форма. Всички знаем, че при наднорменото тегло рисковете за самочувствието и здравето нарастват. Затова трябва да се придържаме към здравословно тегло, което предразполага за по-добра физическа активност, работоспособност и продължителност на живота.

shutterstock_541301092

Теглото се влияе от пола, възрастта, ръста, килограмите, здравословното състояние и наследствените фактори, така че здравословната му норма е строго индивидуална за всеки. Ако искате все пак да запазите фигурата си непроменена покрай празниците или просто да отслабнете, може да спазите следните съвети, за да влезете във форма:

  • Поддържайте баланс между приема на храна и изразходването на енергия. Това не означава автоматично да броите всяка калория, а просто да ограничите количеството.
  • Движете се достатъчно. Бързото ходене по тридесет минути няколко пъти в седмицата, изпълняването на физически упражнения, различните видове спорт, разходките на открито са разнообразни варианти според личните ви предпочитания и свободно време.
  • Приемайте правилните хранителни добавки за намаляване на апетита и редуциране на теглото. Био ампулите за поддържане на нормално тегло с екстракт от гуарана съдържат напълно натурални продукти, които стимулират метаболизма.

При провеждане на диетичен режим не бъдете крайни в ограничаването на храните и не поставяйте като първа цел бързото смъкване на килограми. Ключът към успеха се крие в постоянството и отнема време. Не е добре периоди на значителни ограничения да се редуват с периоди на преяждане.