fbpx
Видове бои за коса | Блог на Био Лайф Козметикс

Видове бои за коса

В следния материал ще разгледаме различните видове бои за коса и техните разновидност. Не разновидностите им спрямо номера, под който се намират в каталозите. За всяка отделна марка бои номерацията може да е различна. Тук ще Ви запознаем само с общите критерии, по които се различават видовете бои за коса.

Видове бои за коса според предлаганата цветова гама

Тук, колкото и да сте изненадани, разнообразието е голямо. Може да срещнете всякакви нюанси на русото, кестенявото, червеното и черното. Като е напълно възможно в един и същ каталог с бои за коса да видите над 10 вида рус цвят. И дори повече. Също така има каталози с бои за коса, които предлагат розово, лилаво, синьо, зелено и други по-нестандартни цветове. Но това съвсем не означава, че онези каталози, в които има по-малко разнообразие от цветове, предлагат по-некачествени бои. В повечето случаи дори е тъкмо обратното.

Видове бои за коса според съставките им

Най-общо казано се прави разлика между бои за коса с амоняк и такива без съдържание на амоняк. Известни като безамонячни. Също така боите може да са на растителна основа, или да са пълни с неясни химии и вещества. Заложете на растителните безамонячни бои. Стига да държите на косата си.

Видове бои за коса според качеството им

Това се определя именно от съставките на боите. Гледайте те да са на растителна основа, без амоняк, парабени, силикони и други химии. За които е доказано, че вредят не само на косата Ви, но и на общото Ви здравословно състояние.

Видове бои за коса според цената им

Научете се да не пестите от боята за коса. В края на краищата боядисването се извършва на всеки 1 или 2 месеца. Понякога и по-често. И ако искате да имате какво да боядисвате, не избирайте най-евтината боя за коса. По-качествените бои, естествено, са и по-скъпи, но цената е оправдана от качеството им.