Видове цветове на коса и какво е важно да знаем за тях

Жена,която има многоцветна коса

Когато става въпрос за видове цветове на коса би трябвало да се досещате, че темата се отнася за боядисваната коса. Няма как сами да определим какъв цвят ще е косата, с която ни е дарила майката природа. Поне засега. От друга страна с напредването на науката може би някой ден и това ще стане. Собствените ни родители ще могат да решават дали искат детето им да е с руса, кестенява или черна коса. Вероятно дори синя или зелена. Но засега изборът на цвят на коса може да бъде променен единствено чрез боядисването ѝ. Или пък чрез поставянето на перука.

Палитрата от видове цветове на коса е огромна.

И при боите за коса, и при къните, и при шампоаните за боядисване. Същевременно не на всеки човек би му отивала руса коса или коса от червеникавата гама. Ето защо тук ще Ви запознаем с принципа, с който трябва да сте наясно, когато сте решили да променяте цвета на косата си. По-точно с онзи принцип, с който специалистите са на относително едно и също мнение. Защото това рядко се случва.

Ако имате светла кожа на лицето, няма да е добра идея да боядисвате косата си прекалено светла. Стига да не искате да изглеждате като скандинавците.

За предпочитане е да „заложите“ на цветове на коса, които биха контрастирали на цвета на кожата на лицето Ви. Изборът е огромен- от всички нюанси на кестенявото, през червеникавата гама, та чак до гарваново черното. Можете дори да включите и по-екстравагантни цветове като лилаво и синьо. Но не и русо.

И точно обратното. При положение, че сте с прекалено тъмна кожа, наблегнете на по-светлите цветове. Няма съмнение, че има хора, които са хем с тъмна кожа на лицето, хем с тъмна на цвят коса. Т.е. мургави и с черна коса. Които изглеждат прекрасно. Но са рядкост.

Отново важи правилото за контраста. Именно то е най-важното когато говорим за видове цветове на коса. И ако не желаете да вървите напук и на инат с всичко и всеки, просто му се доверете.