fbpx

Влияе ли отслабването на размера на гърдите?

Макар и ползите от отслабването да са безброй много, в някои случаи свалянето на излишните килограми може да се случи на нежелани места. Често отслабващите жени се притесняват дали по-добрата физическа форма ще повлияе на размера на бюста им. В действителност премахването на ненужните килограми води до отслабване в гърдите и влошаване на формата и твърдостта им. Намаляването на размера им обаче  се определя единствено от количеството мазнини в тях.

отслабване в гърдите

Как влияе отслабването на гърдите?

Мастната тъкан често заема най-голяма част от тъканта в гърдата. Мастните клетки в тях се разширяват при натрупването на килограми и когато започне обратният процес на свалянето на излишната маса, съответно те се свиват. Това се случва с всички клетки в тялото, докато Вие отслабвате. Затова гърдите на жени с по-голямо количество мазнини в тях губят по-голяма част от размерите си. При стегнат бюст, с по-малко мастна тъкан, ефектът от отслабването ще е по-малък. Всичко това се определя генетично и единственият начин да разберете какво количество мазнини има в гърдите Ви е чрез мамография.

Кои са често допусканите грешки?

Ако една жена отслабне значително, то вероятността гърдите й да намалят размера си се увеличава пропорционално. Те не само се смаляват, но и увисват поради загубената еластичност на кожата и съединителната тъкан.

Дами, които често се подлагат на диети и преминават през йо-йо ефекта от тях, също са потенциални “жертви” на отслабване в гърдите. Причината за това се крие в трупането и свалянето на килограми. Еластинът и колагенът поддържат тъканта в гърдите, но при отслабване те са подложени на стрес. Това води до бързото им разпадане и смаляване на бюста. Ако това се случва често, тези белтъчини ще се разрушат и гърдите ще останат увиснали.

Как да запазите размера на гърдите си?

Бавното и контролирано отслабване ще окаже значително по-малко влияние върху размера на гърдите. Ако свалянето на излишните килограми включва тренировки и балансиран хранителен режим, вероятността за рязка и значима промяна на бюста намалява допълнително. Тези елементи могат да предотвратят йо-йо ефекта и да подпомогнат загубата на ненужните мазнини.

Важно е да отбележим, че отслабването се случва пропорционално по цялото тяло. Ако бюстът Ви е изглеждал голям спрямо тялото, то след като отслабнете най-вероятно съотношението ще се запази.

Заключение

Процесът на отслабване оказва влияние върху размера и твърдостта на гърдите. Макар и това да се определя генетично, има някои методи, чрез които може да запазите формата им, докато премахвате излишните килограми. Ако търсите добро и качествено решение, ние Ви препоръчваме PUSH UP за гърди. Френският продукт гарантирано ще стегне и тонизира бюста Ви, придавайки завършен и идеален вид на тялото.